Στρατιωτικοί για ΠΝΠ: Ασαφής η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στη στελέχωση του ΕΚΑΒ

Στρατιωτικοί για ΠΝΠ: Ασαφής η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στη στελέχωση του ΕΚΑΒ

Περί ασαφειών στα σχέδια περί εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων στη στελέχωση του ΕΚΑΒ, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Η ΠΟΜΕΝΣ χαρακτηρίζει ως «ασαφή» την εμπλοκή των συναδέλφων τους που θα κληθούν να συμμετέχουν ως προσωπικό πληρώματος ασθενοφόρων και φρονεί «ότι η εφαρμογή της απαιτεί την ύπαρξη συγκριμένου θεσμικού πλαισίου, που θα θωρακίζει νομικά την εμπλοκή τους σε ξένα καθήκοντα, όπως αυτά που αναφέρονται στην συγκεκριμένη Νομοθετική Πράξη». Άλλωστε η επείγουσα προνοσοκομειακή περίθαλψη, δεν περιορίζεται στην οδήγηση ενός οχήματος ούτε απλά στη διακομιδή των ασθενών, αλλά περιλαμβάνει ένα σύνολο χειρισμών και εφαρμογής επιστημονικών πρωτοκόλλων της επείγουσας ιατρικής.

Μάλιστα αναφέρει ότι «η διάθεση του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, για την εκτέλεση υπηρεσίας οδηγού στα ασθενοφόρα οχήματα των ως άνω δομών, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επιβαρύνει υπέρμετρα το στρατιωτικό προσωπικό, το οποίο έχει επιβαρυνθεί όλα αυτά τα χρόνια σε αντικείμενα ξένα με την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων, λειτουργώντας συνεχώς ως βοηθητικό προσωπικό έτερων Υπουργείων. Να τονίσουμε δε ότι ένας πολύ σημαντικός αριθμός προσωπικού, ήδη εμπλέκεται στα περίπολα πυρασφάλειας με ότι αυτό συνεπάγεται».

Ταυτόχρονα η Ομοσπονδία αξιολογεί ως σωστή την πρόθεση ενίσχυσης των ευαίσθητων δομών του ΕΚΑΒ και του προσωπικού του, που καθημερινά δίνει με αυτοθυσία κάτω από αντίξοες και δυσμενείς συνθήκες την μάχη για την σωτηρία της ανθρώπινης ζωής. Θα πρέπει όμως να αναζητηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες όλων όσων ευθύνονται για την δημιουργία όλης αυτής της δυσάρεστης κατάστασης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter