Street-artist κλήθηκε από τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης να ζωγραφίσει τους ήρωες του ‘21

Street-artist κλήθηκε από τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης να ζωγραφίσει τους ήρωες του ‘21

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού να συνεργαστεί με νεαρό street-artist, προκειμένου να φιλοτεχνήσει τους τοίχους της περιοχής με τους ήρωες του 1821.

O street artist που πολλά «φιλοκυβερνητικά» μέσα ενημέρωσης εμφάνισαν ως τον άνθρωπο που «συνδυάζει την αγάπη του για την ιστορία και την τέχνη» έχει υπογράψει πλήθος έργων με ρατσιστικό περιεχόμενο, ακόμα και προτροπής σε βία κατά μειονοτήτων. 

Τον συγκεκριμένο «καλλιτέχνη» κάλεσε ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 για να φτιάξει προσωπογραφίες ηρώων του 1821 σε τείχους του Δήμου, με την παρουσία ενός παπά και της αστυνομίας. 

Ο καλλιτέχνης που αυτοαποκαλείται «Εύρυτος», στο παρελθόν έχει συνομιλίες στα social media με ακροδεξιούς και ναζιστές, όπως τον Γιάννη Λαγό, της εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή.

Έργα του συγκεκριμένου καλλιτέχνη που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο, εμπεριέχουν ρατσιστικά μηνύματα, ενώ καλούν σε πράξεις βίας εναντίον μειονοτήτων.

Σε ορισμένα σχέδια, που φέρουν την υπογραφή του, υπάρχει κάλεσμα να καούν μουσουλμανικά τεμένη. Σε άλλο, ο δημιουργός καλεί όλους τους «μπάσταρδους Αριστερούς» να αυτοκτονήσουν – όπως υποστηρίζει ότι έκανε και Αρης Βελουχιώτης, τον οποίο αποκαλεί «αδερφή».

Παρεμφερή υπογραφή φέρει και γκράφιτι που αναπαράγει το σύνθημα του Ντόναλντ Τραμπ, Make America Great Again. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter