Στρεπτόκοκκος: Ελλείψεις στα αντιβιοτικά στη Θεσσαλονίκη – Ψάχνουν για φάρμακα σε άλλους νομούς

Στρεπτόκοκκος: Ελλείψεις στα αντιβιοτικά στη Θεσσαλονίκη – Ψάχνουν για φάρμακα σε άλλους νομούς

Σε μια περίοδο που ο στρεπτόκοκκος βρίσκεται σε έξαρση, τα αποθέματα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες των φαρμακείων της Θεσσαλονίκης, καθώς όπως δήλωσε στο ThessToday.gr ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης, οι εταιρείες καλύπτουν περίπου το 10% των ποσοτήτων που οι ίδιοι χρειάζονται. «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι γονείς να πηγαίνουν από φαρμακείο σε φαρμακείο της πόλης μέχρι να βρουν ένα κουτάκι που έχει περισσέψει για να πάρουν τα αντιβιοτικά που ζητούν. Παράλληλα, εμείς οι φαρμακοποιοί προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες, αναζητούμε τα φάρμακα και απευθυνόμαστε σε άλλους συναδέλφους, όπως και πολλές φορές και σε άλλους νομούς πέρα από την Θεσσαλονίκη».

Τα ράφια των φαρμακείων σταδιακά αδειάζουν και δίνονται με το σταγονόμετρο τα δύο αντιβιοτικά για την θεραπεία του στρεπτόκοκκου, η πενικιλίνη και η αμαξοκιλλίνη. «Το τελευταίο διάστημα λόγω της έξαρσης υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη έλλειψη, αλλά σε ένα πιο γενικό πλαίσιο υπήρχε και νωρίτερα έλλειψη στα αντιβιοτικά. Έχουμε φτάσει στο σημείο που οι γονείς είναι προτιμότερο να τηλεφωνούν στα φαρμακεία για να δουν εάν υπάρχει διαθεσιμότητα και εφόσον λάβουν θετική απάντηση να προσέρχονται στα φαρμακεία, διαφορετικά, θα γυρνάνε όλη τη Θεσσαλονίκη για να βρουν».

Εν τω μεταξύ αύξηση παρατηρείται και στη ζήτηση των strep test παρόλο που οι περισσότεροι γιατροί επισημαίνουν ότι το test πρέπει να το κάνει είτε ο παιδίατρος είτε ένα διαγνωστικό ώστε να γίνει σίγουρα σωστά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter