Στριμώχτηκε ο Θεοχάρης: Παραδοχή για πλήγμα στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα από τους έμμεσους φόρους (Video)

Στριμώχτηκε ο Θεοχάρης: Παραδοχή για πλήγμα στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα από τους έμμεσους φόρους (Video)

«Πράγματι οι έμμεσοι φόροι πλήττουν τα χαμηλότερα νοικοκυριά, ποσοστιαία στο εισόδημά τους», ανέφερε στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ1 ο Χάρης Θεοχάρης, ομολογώντας ότι η έμμεση φορολόγηση προκαλεί ασφυξία στα μεσαία και χαμηλά στρώματα. Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ αναγκάστηκε να αμυνθεί των λεγομένων του Γιάννη Ραγκούση ο οποίος σημείωσε ότι εντός του 2022 και του 2023 έχουν μπει στα δημόσια ταμεία 6 δισ. ευρώ από την έμμεση φορολογία.

«Ο κύριος Θεοχάρης μίλησε ειλικρινά και σας είπε ευθέως μία απόλυτη αλήθεια που μαθαίνουν οι πρωτοετείς φοιτητές με το που πατάν το πόδι τους στα οικονομικά πανεπιστήμια. Σας είπε ότι οι έμμεσοι φόροι πλήττουν τους ασθενέστερους. Αυτό είναι απολύτως αλήθεια. Είναι η μεγαλύτερη ομολογία της φοροκαταιγίδας και της φοροκλοπής που έχει διαπράξει αυτή η κυβέρνηση εις βάρος των ασθενέστερων στρωμάτων», τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης απαντώντας στα όσα είπε ο Θεοχάρης και αναδεικνύοντας «φοροκαταιγίδα 6 δισ. σε βάρος των μη προνομιούχων από την κυβέρνηση της ΝΔ».

Στο «σφυροκόπημα» του Γιάννη Ραγκούση, ο Χάρης Θεοχάρης πρόταξε ως απάντηση την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της ενίσχυσης των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων με τα διάφορα pass και το καλάθι του νοικοκυριού.

«Και στηρίζουμε. Με καλάθι νοικοκυριού, με market pass, με την ενέργεια… Αυτοί οι άνθρωποι στηρίζονται από τα μέτρα μας», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος επί κυβέρνησης Σαμαρά είχε διατελέσει Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων.

Έπειτα, αναγκάστηκε να… αλλάξει γραμμή, αναφέροντας ότι οι έμμεσοι φόροι «πληρώνονται από τους πλούσιους», ανεβάζοντας το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης στο στούντιο της ΕΡΤ, με τον Γιάννη Ραγκούση να τονίζει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει γονατίσει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. «Είστε βαρύτατα εκτεθειμένοι», ανέφερε απευθυνόμενος στον Χάρη Θεοχάρη ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter