Στριμώχνει την κυβέρνηση για τα SMS ο ΣΥΡΙΖΑ – Κάτσης: Είτε επεξεργάζονται δεδομένα πολιτών είτε ψεύδεται ξανά ο Πέτσας

Στριμώχνει την κυβέρνηση για τα SMS ο ΣΥΡΙΖΑ – Κάτσης: Είτε επεξεργάζονται δεδομένα πολιτών είτε ψεύδεται ξανά ο Πέτσας

Προ των ευθυνών της για το φιάσκο με τα SMS που δημιούργησε μόνης της φέρνει η αξιωματική αντιπολίτευση την κυβέρνηση. Ο Μάριος Κάτσης, τομεάρχης ψηφιακής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη Νέα Δημοκρατία να απαντήσει αν τελικά κρατά αρχείο και επεξεργάζεται δεδομένα πολιτών ή αν ψεύδεται πάλι ο κ. Πέτσας.

Όπως αναφέρει ο κ. Κάτσης, τη Δευτέρα η «κυβέρνηση της αποτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας και της στοχοποίησης των πολιτών» δήλωσε μέσω του εκπροσώπου της κ. Πέτσα ότι πάνω από 1 εκατομμύριο SMS με τον κωδικό 6 για σωματική άσκηση, εστάλησαν στο 13033 μετά τις 9 το προηγούμενο βράδυ.

Μια μέρα μετά, την Τρίτη, η ίδια κυβέρνηση μέσω του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη, δήλωσε ότι το 13033 δεν είναι σχεδιασμένο να καταγράφει τις κατηγορίες κωδικών που στέλνουν οι πολίτες για να μετακινηθούν και ως εκ τούτου η παραπάνω «ενημέρωση» του κ. Πέτσα ήταν «κατά προσέγγιση».

Επί της ουσίας δηλαδή, όπως έγραψε και το documentonews.gr, ο κ. Πιερρακάκης «άδειασε» εντελώς τον Πέτσα. Τώρα αν το έπραξε αυτό για να καλύψει τα ίχνη της κυβέρνησης επειδή «παρακολουθεί» τους πολίτες κρατώντας τα δεδομένα τους από το 13033 ή αν όντως ισχύει αυτό που δήλωσε, παραμένει ένα αναπάντητο ερώτημα. 

Την απάντησή σε αυτό, όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο κ. Κάτσης πρέπει να δώσει άμεσες απαντήσεις.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Μ. Κάτση, τομεάρχη ψηφιακής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ

«Να απαντήσει η κυβέρνηση αν κρατά αρχείο και επεξεργάζεται δεδομένα πολιτών ή αν ψεύδεται πάλι ο κ. Πέτσας

Δευτέρα 9/11, η κυβέρνηση της αποτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας και της στοχοποίησης των πολιτών, με την οποία αποποιείται οποιαδήποτε δική της ευθύνη, δήλωσε μέσω του εκπροσώπου της κ. Πέτσα ότι πάνω από 1 εκατομμύριο SMS με τον κωδικό 6 για σωματική άσκηση, εστάλησαν στο 13033 μετά τις 9 το προηγούμενο βράδυ.

Τρίτη 10/11, η ίδια κυβέρνηση, μέσω του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη, δήλωσε ότι το 13033 δεν είναι σχεδιασμένο να καταγράφει τις κατηγορίες κωδικών που στέλνουν οι πολίτες για να μετακινηθούν και ως εκ τούτου η παραπάνω «ενημέρωση» του κ. Πέτσα ήταν «κατά προσέγγιση». Ο κ. Πιερρακάκης έχει επίσης δεσμευθεί στη Βουλή ότι τα SMS στο 13033 και τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών δεν καταγράφονται, αλλά διαγράφονται από το σύστημα αμέσως μόλις διεκπεραιωθεί η εντολή μετακίνησης.

Κάθε νοήμων άνθρωπος καταλαβαίνει ότι δε μπορεί να ισχύουν ταυτόχρονα και δυο παραπάνω ισχυρισμοί, εκτός αν η κυβέρνηση υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών.

Δυο τινά συμβαίνουν:

Είτε ο κ. Πέτσας ψεύδεται ανερυθρίαστα προκειμένου να ρίξει την ευθύνη στους πολίτες και «αδειάζεται» εκτιθέμενος για μια ακόμα φορά.

Είτε του ξέφυγε ότι η κυβέρνηση τελικά κράτα αρχείο και επεξεργάζεται τα SMS που στέλνουν οι πολίτες στο 13033, κάτι που παραβιάζει κατάφορα κάθε κανονισμό περί προσωπικών δεδομένων και συνιστά μεταξύ άλλων μια σοβαρή, σκοτεινή υπόθεση παρακολούθησης των πολιτών εκ μέρους των Αρχών!

Αναμένουμε, όπως και οι πολίτες, άμεσες απαντήσεις.

Μάριος Κάτσης

Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter