Στριμώχνεται η κυβέρνηση για τα χιλιάδες «υπό διερεύνηση» κρούσματα – Τι ανέφερε ο Γιάννης Σαρακιώτης

Στριμώχνεται η κυβέρνηση για τα χιλιάδες «υπό διερεύνηση» κρούσματα – Τι ανέφερε ο Γιάννης Σαρακιώτης

Στα χιλιάδες «υπό διερεύνηση» δείγματα που εντοπίζονταν στα στατιστικά στοιχεία του εθνικού μητρώου της ΗΔΙΚΑ, αναφέρθηκε ο Γιάννης Σαρακιώτης κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στρίμωξε για ακόμη μια φορά την κυβέρνηση με το σοβαρότατο αυτό θέμα το οποίο είχε αποκαλύψει το Documento τον περασμένο Δεκέμβριο ενώ ζήτησε σαφείς εξηγήσεις και για τα λεγόμενα διπλά βιβλία καταγραφής των κρουσμάτων.

Όπως είπε ο κ. Σαρακιώτης με ασφαλώς ειρωνική διάθεση ασκώντας κριτική σε όσα είπαν οι αρμόδιοι υπουργοί κατά την εισαγωγική τους τοποθέτηση στην Επιτροπή σχετικά με τα διπλά βιβλία, μάλλον οι δημοσιογράφοι που έκαναν τις αποκαλύψεις (σ.σ μεταξύ αυτών και του Documento) είναι… κακεντρεχείς.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε και τις απαντήσεις που του έδωσε πρόσφατα ο αναπληρωτής Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης ως προς τα αδιευκρίνιστα και άνω των 250.000 δειγμάτων που καταγράφονταν στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ.

Όπως τόνισε ο κ. Σαρακιώτης, ο κ. Κοντοζμάνης παραδέχτηκε την ύπαρξη των χιλιάδων αυτών δειγμάτων που βρίσκονταν στον αέρα αλλά δεν έδωσε πειστικές και επί της ουσίας απαντήσεις για το ποιά είναι τελικά η ταυτότητά τους.

Θυμίζουμε ότι ο αν. υπουργός Υγείας αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως τα εκατοντάδες χιλιάδες τεστ που φέρουν τον συγκεκριμένο τίτλο είναι «δείγματα τα οποία δεν έχουν καταχωρηθεί» μη διευκρινίζοντας όμως αν είναι θετικά ή αρνητικά.

Έτσι, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε αλλά δεν έλαβε τελικώς συγκεκριμένες απαντήσεις. Αναφέρθηκε επίσης και στα μειωμένα σε αριθμό τεστ που γίνονται στη χώρα μας σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter