Strut Safe: Δωρεάν τηλεφωνική γραμμή για να μην είναι καμιά μόνη στο δρόμο για το σπίτι

Strut Safe: Δωρεάν τηλεφωνική γραμμή για να μην είναι καμιά μόνη στο δρόμο για το σπίτι

Πριν, έναν χρόνο στο Εδιμβούργο δημιουργήθηκε μια δωρεάν τηλεφωνική γραμμή βοήθειας, που ονομάζεται Strut Safe, και κρατά συντροφιά στις γυναίκες, όταν περπατούν μόνες στη διάρκεια της νύχτας για το σπίτι τους και φοβούνται.

Τι ακριβώς κάνει αυτή η τηλεφωνική γραμμή; Σου δίνει μερική ασφάλεια όταν περπατάς μόνη στο δρόμο. Με τα περιστατικά σεξουαλικών παρενοχλήσεων, κακοποιήσεων και βιασμών να αυξάνονται ολοένα και πιο πολύ οι περισσότερες γυναίκες τριγυρνούν κρατώντας τα κλειδιά στο χέρι τους και κοιτάζοντας, διαρκώς, πίσω, ως μοναδικό μέσο άμυνας. Η δωρεάν γραμμή Strut Safe προσπαθεί να σε κάνει να νιώσεις πως δεν είσαι μόνη.

Η ιδέα της τηλεφωνικής γραμμής ξεκίνησε μετά από μια υπόθεση απαγωγής, βιασμού, που κατέληξε σε δολοφονία συγκλονίζοντας την Βρετανία. Ο Γουέιν Κούζενς, ένας 48χρονος αστυνομικός στο Λονδίνο, χρησιμοποίησε την ιδιότητά του για να σταματήσει την 33χρονη Σάρα Έβεραρντ στον δρόμο, ενώ εκείνη έφευγε από το σπίτι ενός φίλου. Την απήγαγε, στη συνέχεια τη βίασε και τη δολοφόνησε.

*Παρακάτω θα διαβάσετε μαρτυρίες ανθρώπων που εργάζονται στην γραμμή Strut Safe και έχουν δεχτεί άπειρα τηλεφωνήματα από τρομαγμένες γυναίκες.

Μπορεί να έτρεχε στο τέλος, κλαίγοντας

«Μερικές φορές τελειώνεις μια κλήση 20 λεπτών συναισθηματικά έντονη και σοβαρή. Το άτομο που κάλεσε μπορεί να έτρεχε στο τέλος, κλαίγοντας. Και μετά το κλείνεις, κάθεσαι στον καναπέ σου, το τηλέφωνο βουβό και επικρατεί σιωπή. Και τότε το τηλέφωνο χτυπά ξανά. «”Γεια, μόλις γυρίζω σπίτι από μια βραδινή έξοδο. Ήθελα να τηλεφωνήσω σε κάποιον και ο φίλος μου μου έδωσε αυτόν τον αριθμό”. Και απλά ξαναβρίσκεις τη ροή σου. “Γεια, ευχαριστώ που τηλεφώνησες. Είσαι καλά; Πόσο μακριά είσαι;”»

Κοίτα, είμαι εδώ μαζί σου

«Κλαίνε, είναι πολύ αναστατωμένοι, και πρέπει να τους βοηθήσεις να τα καταφέρουν», λέει η Άλις. «Τους λες, “Κοίτα, είμαι εδώ μαζί σου”».

Η γραμμή Strut Safe είναι δωρεάν και λειτουργεί 7 το πρωί με 3 μετά τα μεσάνυχτα τις Παρασκευές και τα Σάββατα, και 7 το πρωί με μία μετά τα μεσάνυχτα τις Κυριακές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter