Süddeutsche Zeitung: Οι Έλληνες επιστρέφουν τα χρήματά τους στις τράπεζες

Süddeutsche Zeitung: Οι Έλληνες επιστρέφουν τα χρήματά τους στις τράπεζες

Υπό τον τίτλο «Οι Έλληνες επιστρέφουν τα χρήματά τους και πάλι στις τράπεζες» η Süddeutsche Zeitung αναφέρεται στην αύξηση των καταθέσεων των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων στις τράπεζες.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η σταδιακή επιστροφή των χρημάτων συνδέεται με το γεγονός ότι εδώ και μήνες δεν υπήρξαν προστριβές μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της

Συγκεκριμένα, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα παραπέμποντας σε δημοσιεύματα του ελληνικού οικονομικού τύπου, στα τέλη του 2017 οι καταθέσεις αυξήθηκαν μέσα σε ένα χρόνο κατά πέντε δις και διαμορφώθηκαν στα 126,35 δις.

Σύμφωνα με την SZ: «Αναλυτές εκτιμούν ότι η σταδιακή επιστροφή των χρημάτων συνδέεται με το γεγονός ότι εδώ και μήνες δεν υπήρξαν προστριβές μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υλοποιεί το πρόγραμμα περικοπών με συνέπεια και χωρίς μεγάλες διαμάχες με την ΕΕ, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ESM και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η Αθήνα ελπίζει ότι η εξομάλυνση της οικονομικής κατάστασης θα πείσει τους Έλληνες να φέρουν ακόμη περισσότερα χρήματα στις τράπεζες. Το πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα εκπνέει στα τέλη Αυγούστου».

Πηγή: Deutsche Welle

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter