Summer Camp για παιδιά από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και τη Eurolife FFH

Summer Camp για παιδιά από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και τη Eurolife FFH

Με θέμα «Φτιάχνοντας τον δικό μας χάρτη» και αντλώντας έμπνευση από τις περιπέτειες του μυθικού Οδυσσέα, το Μουσείο ανοίγει τις πόρτες του στα παιδιά και προσφέρει πέντε πενθήμερα (6-10/7, 13-17/7, 20-24/7, 27-31/7, 3-7/8) γεμάτα δημιουργικό παιχνίδι και διαδραστικές δραστηριότητες.

Αγκαλιάζοντας πρωτοβουλίες υψηλής αξίας, η Eurolife FFH βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και υποστηρίζει τις δράσεις του που φέρνουν τα παιδιά πιο κοντά στην τέχνη και τον κυκλαδικό πολιτισμό. Από τις 6 Ιουλίου έως και τις 7 Αυγούστου, τα παιδιά θα γνωρίσουν την ιστορία του Οδυσσέα και, με την καθοδήγηση των έμπειρων μουσειοπαιδαγωγών του Μουσείου, θα ξεκινήσουν μια συναρπαστική διαδρομή που περιλαμβάνει αφηγήσεις, διαδραστικό παιχνίδι, ζωγραφική, χειροτεχνία, κατασκευές και ομαδικές δραστηριότητες. Επίσης, τα παιδιά θα πάρουν μέρος σε ξεχωριστές προβολές, αλλά και σε ξεναγήσεις στις μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου, με σκοπό να μάθουν περισσότερα για την κληρονομιά του κυκλαδικού και του αρχαίου ελληνικού και κυπριακού πολιτισμού.

Τα πέντε πενθήμερα του Summer Camp θα πραγματοποιηθούν στο Μέγαρο Σταθάτου, τηρώντας αυστηρά τις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας, λόγω της ιδιαίτερης φετινής συγκυρίας. Για το λόγο αυτό, ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων είναι συγκεκριμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η Eurolife FFH, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της, συνεργάζεται σταθερά με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και στηρίζει όλες τις εκπαιδευτικές του δράσεις για παιδιά, ενήλικες και οικογένειες. Στόχος μέσα από τις κοινές τους ενέργειες είναι να προωθήσουν τη γνώση και την εκπαίδευση, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσο το δυνατόν πιο διευρυμένο κοινό από όλη τη χώρα να έρθει σε επαφή με το σημαντικό έργο του Μουσείου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τo φετινό Summer Camp, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter