Super Cup Μπάσκετ: Εξαιρετικό Περιστέρι, έστειλε «νοκ άουτ» τον Παναθηναϊκό

Super Cup Μπάσκετ: Εξαιρετικό Περιστέρι, έστειλε «νοκ άουτ» τον Παναθηναϊκό

Τελικός των αουτσάιντερ θα διεξαχθεί αύριο στο νεοσύστατο Σούπερ Καπ του ελληνικού μπάσκετ, αφού το Περιστέρι απέκλεισε τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό με 90-82 (ημίχρονο 42-42) και θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα Πάτρας. Για τον νικητή του αυριανού αγώνα, αυτός θα είναι ο παρθενικός τίτλος στην ιστορία του.

Το Περιστέρι -που μάλιστα παρατάχθηκε χωρίς τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη- προηγήθηκε με 78-70 στο 35ο λεπτό και άντεξε στην αντεπίθεση των «πρασίνων», με κρίσιμους πόντους από τους Τέραν Πέτγουεϊ (26 π.), Παναγιώτη Βασιλόπουλο (14 π.). O Μάρβιν Tζόουνς πρόσθεσε 14 πόντους.

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού με 18 πόντους, ενώ ο Άρον Ουάιτ πέτυχε 12, ο Μάρκους Φόστερ 11 και ο Χάουαρντ Σαντ-Ρόος 9. Οι ομάδες συμβάδιζαν μέχρι το 34ο λεπτό περίπου, όταν οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με διαφορά 8 πόντων.

Οι οικοδεσπότες της διοργάνωσης έδωσαν ρεσιτάλ ευστοχίας στα τρίποντα με 14/23, με μπροστάρηδες τους Βασιλόπουλο (4/5), Πέτγουεϊ (4/5), Γκρέι (3/5). “Φανήκαμε πιο έτοιμοι, πιο συγκεντρωμένοι, πιο ομαδικοί και πιο τυχεροί”, είπε ο αειθαλής στα 36 του Παναγιώτης Βασιλόπουλος. “Το περιμέναμε πώς και πώς, νιώθουμε ενθουσιασμένοι, έχουμε κίνητρο για όλη τη χρονιά”.

Στον πρώτο ημιτελικό, ο Προμηθέας νίκησε την ΑΕΚ με 98-88 και κέρδισε το πρώτο εισιτήριο, με κορυφαίο τον Μιχάλη Λούντζη (21 π.).

Ο τελικός του Σούπερ Καπ θα ξεκινήσει στις 9μμ το βράδυ της Πέμπτης, πάντοτε στο κλειστό του Περιστερίου. Νωρίτερα, στις 16.30, θα διεξαχθεί ο αγώνας για την 3η θέση. Όλοι οι αγώνες γίνονται κεκλεισμένων των θυρών λόγω της πανδημίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter