Super Cup Μπάσκετ: Ο Προμηθέας κατέκτησε τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του

Super Cup Μπάσκετ: Ο Προμηθέας κατέκτησε τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του

Toν πρώτο τίτλο της ιστορίας του κατέκτησε ο Προμηθέας Πάτρας, κατακτώντας το Σούπερ Καπ του ελληνικού μπάσκετ. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά νίκησε το Περιστέρι με 82-74 στον τελικό και σκόρπισε ενθουσιασμό στη «μπασκετομάνα» Αχαϊα. Στο ημίχρονο, η αθηναϊκή ομάδα -που φιλοξένησε το τουρνουά κεκλεισμένων των θυρών- προηγήθηκε με 41-37.

Παίκτης κλειδί για τη μεγάλη ανατροπή ήταν ο Ίαν Μίλερ, ο οποίος πέτυχε 7 συνεχόμενους πόντους στο κρίσιμο σημείο του τελικού και τελείωσε το ματς με 17. Ωστόσο, το τρόπαιο του Πολυτιμότερου Παίκτη κατέληξε στον σέντερ του Προμηθέα, Ντάνι Αγκμπελέσε, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους και 12 ριμπάουντ. Ο Γκάρει πέτυχε 15 πόντους και ο Λούντζης 9.

Ο αρχηγός Δημήτρης Αγραβάνης σήκωσε πρώτος το τρόπαιο, στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» του Περιστερίου. «Είναι απόλυτη δικαίωση για όλους μας», είπε. «Εμεινα στην Πάτρα για να κερδίσω τίτλους και νιώθω υπερήφανος».

«Είμαι ευτυχισμένος, είναι μεγάλη χαρά για την Πάτρα και για όλη την Ελλάδα», δήλωσε ο Μάκης Γιατράς, πριν δεχθεί το ομαδικό …μπουγέλο από τους παίκτες του. «Ο Προμηθέας έγραψε ιστορία, δεν ξέρω αν έχουμε καταλάβει ότι κερδίσαμε ένα τουρνουά με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ! Είμαστε μία παρέα, γουστάρουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί στο γήπεδο, στενοχωριόμαστε πολύ στις ήττες και χαιρόμαστε λιγότερο στις νίκες».

Ο Γκάντι πέτυχε 14 πόντους και οι Γκρέι, Πέτγουεϊ 13 για το Περιστέρι, που είχε τον έλεγχο του τελικού στο μεγαλύτερο μέρος του.

Ο Παναθηναϊκός κατέλαβε την τρίτη θέση του Σούπερ Καπ, νικώντας την ΑΕΚ με 79-73 στον μικρό τελικό.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter