Super League: Δεν μας… βλέπουν στην Ευρώπη

Super League: Δεν μας… βλέπουν στην Ευρώπη

Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας και από τα θέματα που θα συζητηθούν γίνεται αντιληπτό γιατί το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι τόσο χαμηλό. Στην ατζέντα το θέμα Νο2 είναι «η Ευρωπαϊκή Super League». Ενα θέμα όμως που πλέον ουσιαστικά δεν υφίσταται, διότι η κλειστή λίγκα διαλύθηκε πριν καν δημιουργηθεί! Οι ελληνικές ομάδες απλά παρακολουθούσαν τις εξελίξεις, γιατί κανένας δεν τις υπολογίζει. Στο πλάνο (που έγινε… αεροπλάνο, λόγω των αντιδράσεων του κόσμου) της ευρωπαϊκής λίγκας ήταν να συμμετέχουν ομάδες από την Τουρκία (Γαλατασαράι), από την Σκωτία (Σέλτικ, Ρέιντζερς), από την Κροατία (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), από την Πορτογαλία (Πόρτο ή Μπενφίκα), όχι όμως και από την Ελλάδα. Στην ελληνική Σούπερ Λίγκα οι παράγοντες δεν σέβονται το προϊόν και γι’ αυτό δεν τους… βλέπουν και δεν τους υπολογίζουν στην Ευρώπη.

Το Νο8 θέμα της ατζέντας είναι η «Κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων επόμενων αγωνιστικών περιόδων». Πρόκειται για ένα ζήτημα για το οποίο έπρεπε να συνεργαστούν οι μεγάλοι με τους μικρούς για να αυξηθεί η πίτα από την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος. Αν αυξανόταν η πίτα, άπαντες θα ήταν… χορτάτοι και ίσως παρακολουθούσαμε ποιοτικότερο ποδόσφαιρο.

Είναι τέτοια η συγκυρία που το επαγγελματικό ποδόσφαιρο μπορεί να έχει μεγαλύτερα έσοδα στην χώρα μας. Κι αυτό διότι, την κεντρική διαχείριση διεκδικούν και τα δύο συνδρομητικά κανάλια, η Nova και η Cosmote TV. Ομως, θεωρείται απίθανη η περίπτωση η Λίγκα να πάει ενωμένη σε διαπραγμάτευση με τα δύο κανάλια. Το πιθανότερο σενάριο είναι να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια και να υπογράψουν ξεχωριστή σύμβαση 1-2 μεγάλες ΠΑΕ και 2-3 μικρομεσαίες, οπότε τέλος η κεντρική διαχείριση.

Αναλυτικά τα θέματα του ΔΣ της Λίγκας:

1. Ημερομηνία έναρξης Πρωταθλήματος ανδρών αγωνιστικής περιόδου 2021-22.

2. Θέμα Ευρωπαϊκής Super League.

3. Δέσμευση χορηγικών παροχών υπέρ του συνεταιρισμού (άρθρο 8 παρ. 10 του ΚΑΠ).

4. Εκκρεμή ζητήματα σε σχέση με την Κ.Υ.Α. 114021 της 11/3/2021 (ΦΕΚ Β’ 1075 – 9/3/2021) με θέμα «Καθορισμός του πλαισίου, όροι, προϋποθέσεις, κριτήρια κατανομής της προβλεπόμενης στο άρθρο 79 του ν. 4764/2020 (Α’ 256) χρηματοδότησης στις δικαιούχες αθλητικές ομάδες».

5. Κεντρική εποπτεία αγωνιστικών χώρων για το πρωτάθλημα επόμενης αγωνιστικής περιόδου (2021-22).

6. Θέματα σχετικά με την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ.

7. Εισήγηση προς την ΕΠΟ περί τροποποίησης κανονισμών.

8. Κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων επόμενων αγωνιστικών περιόδων.

9. Θέματα πρωταθλημάτων υποδομών.

10. Συζήτηση για την εισαγωγή του θεσμού των Β΄ Ομάδων

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter