Super League: Ο Λιβάι Γκαρσία λύτρωσε την ΑΕΚ, 1-1 με τον Παναθηναϊκό

Super League: Ο Λιβάι Γκαρσία λύτρωσε την ΑΕΚ, 1-1 με τον Παναθηναϊκό

Η ΑΕΚ έπαιξε μονότερμα στο β’ ημίχρονο τον Παναθηναϊκό που είχε προηγηθεί στο σκορ από το πρώτο μέρος και τελικά κατάφερε να τον ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις του αγώνα 1-1 στην 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League και να τον κρατήσει πίσω της πέντε βαθμούς στη μάχη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός ότι πριν τη σέντρα του ντέρμπι οι παίκτες της ΑΕΚ εμφανίστηκαν στο γήπεδο με φανέλες που έγραφαν το μήνυμα «Το ποδόσφαιρο είναι για τους φιλάθλους, το ποδόσφαιρο ενώνει τους πάντες», τονίζοντας έτσι την αντίθεση τους στην ίδρυση της European Super League…

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και  στο πρώτο πεντάλεπτο είχε ήδη τρεις τελικές προσπάθειες όμως ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που είχε την πρώτη καλή ευκαιρία για γκολ αλλά την κεφαλιά του Καρλίτος στο 8’ απέκρουσε ο Τσιντώτας.

Ο ρυθμός ήταν καλός στο ντέρμπι αλλά οι φάσεις πολύ λίγες. Τελικά ο Παναθηναϊκός κατάφερε στο 36’ να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα με κεφαλιά του Ιωαννίδη μετά από σέντρα του Καρλίτος. Δύο λεπτά νωρίτερα ο Χιμένεθ αναγκάστηκε να βγάλει από το ματς τον τραυματία Ολιβέιρα και να περάσει στη θέση του τον Ανσαριφάρντ.

Στο β’ μέρος η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει τους «πράσινους» για την ισοφάριση  αλλά πέρα από κάποια σουτ που δεν ανησύχησαν τον Διούδη δεν μπορούσε να φτιάξει ευκαιρίες για γκολ. Στο 65’ κέρδισε αρχικά πέναλτι σε ανατροπή του Ανσαριφάρντ από τον Σάντσες. Oμως o ρέφερι πήγε ο ίδιος να δει τη φάση στο VAR και πήρε πίσω την απόφαση, δίνοντας φάουλ αφού η ανατροπή είχε γίνει εκτός περιοχής. Η Ενωση συνέχισε πάντως να πιέζει τον Παναθηναϊκό που είχε γυρίσει στην άμυνα για να κρατήσει το 1-0. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο β’ μέρος οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν τελική προσπάθεια κι έμειναν με τις τρεις όλες κι όλες από το πρώτο ημίχρονο όπου η μια ήταν το γκολ!

Στο 62’ σουτ του Ανσαριφάρντ έφυγε άουτ και στο 84’ ο Διούδης σταμάτησε την εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια του Λιβάι Γκαρσία. Τελικά η πίεση της ΑΕΚ επιβραβεύτηκε με την ισοφάριση στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (92’) όταν από σέντρα του Μαχαίρα ο Λιβάι Γκαρσία με κεφαλιά έκανε το τελικό 1-1.

Ο Ολλανδός διαιτητής Χίγκλερ «κιτρίνισε» τους Βιγιαφάνες, Αλμπάνη, Τσιγκρίνσκι, Μάνταλο, Λόπες, Σάντσες, Σανκαρέ, Αγιούμπ, Διούδη.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμάνσκι (70’ Κρίστισιτς), Γαλανόπουλος (79’ Κοσίδης), Γκαρσία, Μάνταλος, Αλμπάνης (79’ Μαχαίρας), Ολιβέιρα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης-Σάντσες, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Πούγγουρας-Νιάς, Αλεξανδρόπουλος, Σανκαρέ (69’ Αγιούμπ), Βιγιαφάνιες, Ιωαννίδης (90’ Ενγκμπακοτό), Καρλίτος (69’ Καρλίτος).

*Η βαθμολογία σε 5 αγώνες:

1.Ολυμπιακός 79

2.Αρης 57

3.ΠΑΟΚ 57

4.ΑΕΚ 55

5.Παναθηναικός 50

6.Αστέρας Τρ. 44

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter