Super League: Ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» την ΑΕΚ (2-1) και εξασφάλισε την έξοδο του στην Ευρώπη

Super League: Ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» την ΑΕΚ (2-1) και εξασφάλισε την έξοδο του στην Ευρώπη

Με πρωταγωνιστές τους Μίκαελ Κρμέντσικ και Αμρ Ουάρντα ο ΠΑΟΚ πέρασε από το ΟΑΚΑ επικρατώντας 2-1 της ΑΕΚ και εξασφάλισε το ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο Τσέχος φορ και ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην αργοκίνητη άμυνα της Ενωσης και οδήγησαν τον Δικέφαλο του Βορρά στην κατάκτηση της νίκης που τους έφερε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν οι κιτρινόμαυροι ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής στα χασομέρια του ντέρμπι.

Η ΑΕΚ στο ξεκίνημα του αγώνα ήταν καλύτερη, ωστόσο οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία τακτικά ήταν πολύ καλοί. Δεν επέτρεπαν στον αντίπαλο τους να δημιουργήσεις φάσεις και στις κόντρα επιθέσεις επιδίωκαν να του κάνουν τη ζημιά. Στο 30’ ο Κρμέντσικ βρέθηκε τετ α τετ με τον Αθανασιάδη, τον οποίο δεν κατάφερε να νικήσει δύο φορές. Η ΑΕΚ απάντησε στο 42’ με δυνατό σουτ του Γαλανόπουλου, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ πάτησε γκάζι, κυρίως, με τις ενέργειες του Ουάρντα που μπήκε ως αλλαγή. Στο 47’ ο Αιγύπτιος «σέρβιρε» μισό γκολ στον Κρμέντσικ κι αυτός άνοιξε το σκορ (0-1). Οι γηπεδούχοι πριν συνέλθουν από το πρώτο χτύπημα, δέχθηκαν και δεύτερο. Στο 49’ δόθηκε πέναλτι υπέρ του Κρμέντσικ για κράτημα από τον Λόπες. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα στο 51’ ο Σβαμπ δίνοντας προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του (0-2). Στο 57’ ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ, όμως το σουτ του Ροντρίγκο πέρασε άουτ.

Στο 90’ η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τσιγγάρα στον Κρίστιτσιτς και στο 92’ το μετέτρεψε σε γκολ ο Τάνκοβιτς (1-2).

Στο 94’ ο Τζόλης έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει.

Ο Πελίτο (Βοσνία) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Σάκχοφ, Γαλανόπουλο, Τάνκοβιτς, Τσιγγάρα, Ζίβκοβιτς, Αουγούστο, Σβαμπ.

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου (58’ Τάνκοβιτς), Σβάρνας, Λόπες, Νταντσένκο (58’ Βασιλαντωνόπουλος), Κρίστισιτς, Γαλανόπουλος (58’ Σιμάνσκι), Σάκχοφ (81’ Κοσίδης), Αλμπάνης, Ανσαριφάρντ.

ΠΑΟΚ (Π. Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βιεϊρίνια, Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Μπάμπα, Αουγκούστο (46’ Τσιγγάρας), Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς (84’ Τζόλης), Μουργκ (46’ Ουάρντα), Κρμέντσικ (73’ Σφιντέρσκι).

***Το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ παρακολούθησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζον Φαν’τ Σχιπ και ο συνεργάτης του, Άρον Βίντερ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΪ ΟΦ

1. Ολυμπιακός 83 77-18

2. ΠΑΟΚ 61 57-32

3. Άρης 59 41-24

4. ΑΕΚ 55 51-44

5, Παναθηναϊκός 52 40-29

6. Αστέρας Τριπ. 46 34-37

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter