Super League 1: Με αέρα 7 βαθμών ο Ολυμπιακός στα πλέι οφ, «αυτοκτονία» ΠΑΟΚ στη Ξάνθη

Super League 1: Με αέρα 7 βαθμών ο Ολυμπιακός στα πλέι οφ, «αυτοκτονία» ΠΑΟΚ στη Ξάνθη

Στο φινάλε της κανονικής περιόδου (26η αγωνιστική) στη Super League 1, ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ματιέ Βαλμπουενά, νίκησε 2-0 τον Παναιτωλικό αλλά το μεγάλο «δώρο» του ήρθε από την Ξάνθη, εκεί όπου η τοπική ομάδα πήρε 1-1 από τον ΠΑΟΚ κι έδωσε στους «ερυθρόλευκους» αέρα 7 βαθμών ενόψει πλέι οφ (εντός των ημερών θα γίνει κλήρωση για το πρόγραμμα)!

Στη μάχη της 6ης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ, νικητής ήταν ο ΟΦΗ που νίκησε εύκολα την Λαμία 3-0. Ανέτη νίκη με 3-0 της ΑΕΛ επί του Αστέρα Τρίπολης, ενώ ο Ατρόμητος πέρασε με νίκη-ανατροπή από τον Αρη (1-2).

Με «μαέστρο» τον Βαλμπουενά

Με πολλές αλλαγές ο Ολυμπιακός μετά την πρόκριση επί της Αρσεναλ και προ του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Λογικό κι επόμενο οι Πειραιώτες να μην έχουν βρει ρυθμό, να είναι νωχελικοί απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε με διπλή ζώνη άμυνας με στόχο να κρατήσει μακριά από την περιοχή της τους επιθετικούς των γηπεδούχων.

Στο 30’ οι «ερυθρόλευκοι» καρδιοχτύπησαν καθώς ο Σα χτύπησε στο κεφάλι μετά από επικίνδυνη προβολή του Μουνιέ (γλίτωσε την κόκκινη κάρτα αφού από το VAR δεν ενημέρωσαν τον διαιτητή), μάτωσε, όμως μετά από πεντάλεπτη διακοπή ο Πορτογάλος γκολκίπερ σηκώθηκε και συνέχισε το παιχνίδι.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45’+2’) ο Ολυμπιακός πέτυχε γκολ όταν ο Ραντζέλοβιτς έκανε το γέμισμα στην περιοχή, ο Χασάν πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ελ Αραμπί από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ με υπόδειξη του VAR ακυρώθηκε.

Στο β’ μέρος ο Μαρτίνς έριξε στο 55’ στο παιχνίδι τον Βαλμπουενά προκειμένου να βρει ρυθμό ο Ολυμπιακός και να γίνει πιο δημιουργικός. Και στο 60’ ο Γάλλος άσος έκανε τη σέντρα και ο Μασούρας με κεφαλιά ψαράκι άνοιξε το σκορ (1-0). Αυτή ήταν η 20η ασίστ του Βαλμπουενά σε όλες τις διοργανώσεις από την αρχή της σεζόν ο οποίος στο 93’ έδωσε και την 21η ασίστ, αυτή τη φορά στον Μπουχαλάκη που με δυνατό σουτ μετά από εξαιρετική αντεπίθεση έκανε το 2-0 και οι Πειραιώτες πανηγύρισαν μια ακόμα νίκη.

Ο διαιτητής Τσαγκαράκης κιτρίνισε τους Μπα, Μουνιέ, Μάλη, Ντάλσιο, Μαρσιάλ, Σισέ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί, Γκασπάρ, Σεμέδο, Μπα (67’ Σισέ), Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ραντζέλοβιτς (55’ Βαλμπουενά), Μασούρας, Ελ Αραμπί, Χασάν.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ (46’ Φερνάντες), Κέβιν, Μαρσιάλ, Μαλής, Ράσμιους, Ντάλσιο, Ταχάρ (75’ Μιμίτο), Μουνιέ, Αλβάρες, Ντίας, Ντάουντα.

«Κόλλησε» στα Πηγάδια ο ΠΑΟΚ

Με το μυαλό περισσότερο στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ «κόλλησε» στα Πηγάδια απέναντι στην Ξάνθη (1-1) παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε νωρίς στο σκορ.

Mόλις στο 4ο λεπτό ο ΠΑΟΚ που μπήκε φουριόζος στο ματς άνοιξε το σκορ με τον Ακπομ μετά από γύρισμα του Ελ Καντουρί.

Το γκολ χαλάρωσε τον «δικέφαλο» κι έτσι η Ξάνθη βρήκε την ευκαιρία να βγει μπροστά και στο 19’ ισοφάρισε το σκορ με κεφαλιά του Λισγάρα. Λίγο αργότερα μάλιστα, ακυρώθηκε σωστά γκολ του Μπαξεβανίδη ως οφσάιντ του σκόρερ.

Στο φινάλε του πρώτου μέρους ο ΠΑΟΚ έχασε με τραυματισμό τον Βαρέλα που αντικαταστάθηκε από τον Μάτος και ανησυχεί για τη συμμετοχή του στον ημιτελικό Κυπέλλου της ερχόμενης Τετάρτης με τον Ολυμπιακό.

Στο τελευταίο ημίωρο ο Φερέιρα έριξε στο ματς τον Μπίσεσβαρ προκειμένου να κάνει τον ΠΑΟΚ πιο δημιουργικό και ο «δικέφαλος» ανέβασε την πίεση του για ένα δεύτερο γκολ. Στη συνέχεια πέρασε στο ματς και τον Σφιντέρσκι και η πίεση του έγινε ασφυκτική στην περιοχή των γηπεδούχων.

Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων σε απόκρουση του Λισγάρα η μπάλα κτύπησε και στο χέρι του και ο διαιτητής Νρέσκας αφού συμβουλεύτηκε το VAR έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ο διαιτητής Βρέσκας κιτρίνισε τους Καμαρά, Βιεϊρίνια, Ινγκασον, Μάτος, Μίσιτς, Τζουρίτσκοβιτς.

ΞΑΝΘΗ: Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Εντουάρντο (86’ Θυμιάνης), Καμαρά, Στάρτζεον (93’ Τζουρίτσκοβιτς), Φοσέ, Τερκί, Κοβάσεβιτς (69’ Μπαριέντος).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Βαρέλα (41’ Μάτος), Ίνγκασον, Βιεϊρίνια, Ντόουγκλας (76’ Σφιντέρσκι), Μίσιτς, Ελ Καντούρι, Λημνιός, Λάμπρου (64’ Μπίσεσβαρ), Άκπομ.

Στα γρήγορα ο ΟΦΗ στα πλέι οφ

Ο ΟΦΗ ήθελε νίκη για να κρατήσει την θέση του στα πλέι οφ και τα κατάφερε με τον πλέον πειστικό τρόπο, αφού μέσα σε 20 λεπτά νίκησε την Λαμία με 3-0.

Μόλις στο 2’ από μπαλιά του Τσιλιανίδη στη μικρή περιοχή, πετάχτηκε ο Φιγκεϊρέδο και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Επασί.

Στο 9’ οι Κρητικοί «κλείδωσαν» την είσοδο του στα πλέι οφ, αφού ο Ναμπί με τρομερό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 2-0. Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί και στο 20’ ο Σεμέδο ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 τελειώνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι…

Στο 82’ αποβλήθηκε ο Αραβίδης των φιλοξενούμενων για ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα

ΑΡΗΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-2: Στη Θεσσαλονίκη, ο Αρης είχε την υπεροχή αλλά δεν μπορούσε να βρει δίχτυα κάτι που κατάφερε στο ξεκίνημα το β’ μέρους (48’) ο Ντιγκινί, όπου με πλασέ άνοιξε το σκορ (1-0). Όμως ο Ατρόμητος όχι μόνο δεν σοκαρίστηκε από το γκολ αλλά τέσσερα λεπτά μετά (52’), ισοφάρισε με τον Ενσικουλού σε 1-1. Σαν να μην έφθανε αυτό, ήρθε ο Γκάλο με ένα καταπληκτικό γκολ από εκτέλεση φάουλ στο 55’ κι έκανε την ολική ανατροπή για την ομάδα του Περιστερίου.

ΑΕΛ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. 3-0: Στη Λάρισα, η ΑΕΛ με ηγέτη και σκόρερ τον Μιλοσάβλιεβιτς που σημείωσε χατ τρικ στο πρώτο ημίχρονο νίκησε εύκολα τον Αστέρα Τρίπολης με 3-0. Η ΑΕΛ ήταν εμφανώς ανώτερη και πήρε τη νίκη με τα γκολ του Σέρβου στο 18’, στο 36’ και στο 45’.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter