Super League 1: Μεγάλος νικητής της αγωνιστικής ο Παναθηναϊκός

Super League 1: Μεγάλος νικητής της αγωνιστικής ο Παναθηναϊκός

Η 3η αγωνιστική των Play off της Superleague1 ολοκληρώθηκε με την μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού έναντι του ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο να ξεχωρίζει. Η ΑΕΚ απέσπασε την ισοπαλία στο Καραϊσκάκης, ενώ στο Κλεάνθης Βικελίδης σε ένα ματς με πολλά λάθη ο Άρης αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς σκορ με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Παναθηναϊκός μετά τις ισοπαλίες στις δύο πρώτες αγωνιστικές με ΑΕΚ και Άρη κατάφερε, έστω και δύσκολα, να πάρει το πολύτιμο τρίποντο που κρατά ζωντανές τις ελπίδες της Ευρώπης. Ενώ αντίθετα ο ΠΑΟΚ ίσως έχασε και τις τελευταίες ελπίδες του για το πρωτάθλημα. Οι πράσινοι με το γκολ του Αϊτόρ στο 34, αλλά και το εξαιρετικό τελείωμα του Χουανκάρ στο 65 προηγήθηκαν στο σκορ. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μειώσει στο 70 με τον Ζιβκοβιτς.  ο Δικέφαλος εκφράζει  παράπονα για την διαιτησία για δύο πέναλτι που δεν δόθηκαν αρχικά στο 8 με την φάση του Βέλεθ και έπειτα στο 64 ζητώντας  χέρι του Χουανκάρ, ενώ και ο Λουτσέσκου στις δηλώσεις του στάθηκε στην διαιτησία: «Το πρόβλημα ήταν ότι οι αντιδράσεις μας, ήταν κακές και χάσαμε το παιχνίδι. Αν μια φάση είναι πέναλτι αυτό πρέπει να δίνεται. Μιλάμε για τη φάση στο 85ο λεπτό, η οποία ελέγχθηκε και από το VAR.». Στον ΠΑΟΚ όλοι αφήνουν πίσω την ήττα και στρέφονται στο ευρωπαϊκό ματς της Πέμπτης με την Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ στην προημιτελική φάση του Conference League.

Η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και πέρα από την ισοπαλία που της δίνει πίστη και αυτοπεποίθηση για την συνέχεια, μπορούσε να φύγει με το τρίποντο από το Φάληρο έχοντας αρκετές χαμένες ευκαιρίες. Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Καρβάλιο στο 30, ενώ ο εξαιρετικός Σιμάνσκι ισοφάρισε με κεφαλιά στο 43. Οι Πειραιώτες στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτεροι αλλά η Ένωση είχε σε φοβερή ημέρα τον Στάνκοβιτς,. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε παρά την εμφάνιση της να πάρει την νίκη ώστε να αποκοπεί από τους αντιπάλους της στην μάχη για την Ευρώπη. Όπως δήλωσε και ο Σ. Οφρυδόπουλος τον αποτέλεσμα δεν ικανοποιεί την ομάδα.

Οι δηλώσεις του τεχνικού της Ένωσης:

«Έγινε ένα καλό παιχνίδι. Το αποτέλεσμα δεν μας αφήνει ικανοποιημένους. Ήμασταν καλά στο γήπεδο, παίξαμε με αυτοπεποίθηση, κρατήσαμε μπάλα, κυνηγήσαμε τη νίκη, αλλά τα ατομικά λάθη μας άφησαν πίσω στο σκορ. Δίκαια ισοφαρίσαμε, μετά το δεύτερο μέρος είχαμε τις ευκαιρίες μας, αλλά κρατάμε την εμφάνιση και τη συνολική εικόνα των παικτών που αγωνίστηκαν. Γενικά μας έχουν στοιχίσει τα ατομικά λάθη. Θα γίνουν και λάθη, όμως σήμερα το αποτέλεσμα μπορεί να φαίνεται δίκαιο, αλλά εμείς προσπαθήσαμε ως το τέλος για τη νίκη. Κάναμε μια καλή προσπάθεια, συγχαρητήρια στα παιδιά και συνεχίζουμε στον μαραθώνιο των πλέι οφ».

Οι ερυθρόλευκοι αν και είναι ένα βήμα πριν το πρωτάθλημα η εικόνα τους προβληματίζει κάτι που αντικατοπτρίζεται και στις αποδοκιμασίες των φιλάθλων μετά την λήξη του αγώνα. Ο Πέδρο Μαρτίνς σε δηλώσεις του στάθηκε στην αναποτελεσματικότητα της ομαδας, ενώ όπως είπε οι παίκτες πρέπει να είναι πιο συγκεντρωμένοι καθώς τίποτα δεν τελειώσει ακόμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πορτογάλου τεχνικού:

«Δεν ήμασταν αποτελεσματικοί στις τελικές. Ήταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Η ομάδα που έκανε τις περισσότερες φάσεις ήμασταν εμείς, αλλά δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Δεν μπορέσαμε να μετατρέψουμε τις φάσεις σε γκολ», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Με τη δουλειά θα αλλάξουμε την εικόνα. Τα playoffs είναι δύσκολα. Παίζαμε με μια ποιοτική ομάδα. Δεν είναι εύκολα τα ματς αλλά πρέπει να τα κερδίσουμε. Να δουλέψουμε και να είμαστε αποτελεσματικοί, συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί. Είναι μακρύς ο δρόμος, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη».

Για την επιστροφή του Φορτούνη: «Ο Κώστας είναι ένας ποιοτικός παίκτης. Ελπίζουμε να επανέλθει κανονικά για την ομάδα και για εκείνον».

Από τις πιο ωραίες στιγμές του αγώνα ήταν η επιστροφή του Κώστα Φουρτούνη με την φανέλα της πρώτης ομάδας 316 ημέρες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.

 Η ισοπαλία του Άρη με τον ΠΑΣ Γιάννινα μάλλον θα ξεχαστεί γρήγορα. Ο Άρης συνεχίζει να προβληματίζει με την εικόνα του, ενώ ο ΠΑΣ απέδειξε για ένα ακόμα ματς πως η διαφορά με τους «μεγάλους» στα πλέι οφ δεν είναι πολύ μεγάλη. Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα κακό ποιοτικά με εκατέρωθεν λάθη .Ο προπονητής του Άρη παρόλο ότι η ομάδα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει στα 3 τελευταία ματς δεν δήλωσε προβληματισμένος.

Οι δηλώσεις του Χέρμαν Μπούργος:

«Οι ποδοσφαιριστές είχαν αυταπάρνηση και τα έδωσαν όλα. Είχαμε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν σκοράραμε για να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη. Το προσπαθήσαμε αρκετά αλλά δεν πετύχαμε αυτό που θέλαμε».

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι η ομάδα του παραμένει χωρίς νίκη έπειτα από τρεις αγώνες, δήλωσε: «Όχι, δεν με προβληματίζει. Έχουμε αρκετά παιχνίδια μπροστά μας, άρα και αρκετούς βαθμούς που μπορούμε να κερδίσουμε για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Σημαντικό γεγονος πριν το ματς είναι ότι, παρουσία συγγενών και φίλων του Άλκη Καμπανου αλλά και του ισχυρού άνδρα το Άρη  Θεόδωρου Καρυπίδη έγινε η ονοματοδοσία των επισήμων του Άρη η οποία θα φέρει  το όνομα του αδικοχαμένου νεαρού «Άλκης Καμαπανός». Ενώ και λίγο πριν το πρώτο σφύριγμα κατατέθηκαν στεφάνια στην μνήμη του Άλκη.

 Το πρόγραμμα της 4ης  αγωνιστικής των Play off:

Κυριακή 10 Απριλίου 2022

19:00 ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός
19:30 ΑΕΚ – Άρης
Αναβολή ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Το παιχνίδι αναβλήθηκε έπειτα από αίτημα του ΠΑΟΚ το οποίο έγινε δεκτό από τον ΚΑΠ.

 Η βαθμολογία των play off

Ολυμπιακός    70
ΠΑΟΚ              59
ΑΕΚ                   48
Παναθηναϊκός 47
Άρης                   47
ΠΑΣ Γιάννινα       42

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter