Super League: Αλλαγές στην πρώτη τετράδα μετά τις απώλειες ΑΕΚ και Παναθηναϊκού

Super League: Αλλαγές στην πρώτη τετράδα μετά τις απώλειες ΑΕΚ και Παναθηναϊκού

Στο συγκλονιστικό φινάλε της κανονικής περιόδου, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός ήταν οι κερδισμένοι της 26ης αγωνιστικής, ενώ ΑΕΚ και Παναθηναϊκός οι μεγάλοι χαμένοι καθώς έχασαν βαθμούς σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο αντίστοιχα…

Έτσι η βαθμολογία στις πρώτες τέσσερις θέσεις άλλαξε για τα καλά: ΠΑΟΚ 60, ΑΕΚ 59, Ολυμπιακός 57, Παναθηναϊκός 56…

Αρης-ΑΕΚ 3-3

Η ΑΕΚ κυριάρχησε από το ξεκίνημα στο «Κλ. Βικελίδης» και αφού έχασε ευκαιρία με τον Κάλενς (έσωσε ο Κουέστα) στο 6’, στο 13’ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Αμραμπατ από τον Μοντόγια. Το εκτέλεσε ο παθών και άνοιξε το σκορ στο 15’ (0-1). Μετά το 20’ ο Άρης ανέβασε τις γραμμές του, δυσκόλεψε την ανάπτυξη της ΑΕΚ και άρχισε να πατάει την αντίπαλη περιοχή. Ομως η ΑΕΚ είχε την μεγάλη ευκαιρία στο 41’ αλλά ο Κουέστα νίκησε στο τετ α τετ τον Λιούμπισιτς. Αντί όμως να γίνει το 0-2, στο 43’ ήρθε το 1-1 για τον Αρη. Ο Ανσαριφάρντ πήρε την κεφαλιά, ο Φετφατζίδης εκμεταλλεύτηκε το κενό στο κέντρο άμυνας της Ενωσης και αφού πέρασε τον Στάνκοβιτς και από πλάγια θέση πλάσαρε για το 1-1.

Με άλλη ψυχολογία ο Αρης στο ξεκίνημα του β’ μέρους πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο 49’ με σουτ του Σαβέριο, φτάνοντας στην ανατροπή (2-1). Όμως η ΑΕΚ αντέδρασε άμεσα και στο 55’ με δυνατό σουτ του Βίντα ισοφάρισε 2-2. Η Ενωση πέρασε ια τα καλά στην αντεπίθεση και στο 67’ έφτασε στην ανατροπή της… ανατροπής. Σέντρα ο Ελίασον, κεφαλιά Πόνσε, δοκάρι και μέσα για το 2-3. Στο 75’ ο Κουέστα έσωσε σε τετ α τετ με τον Τσούμπερ. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η ΑΕΚ θα πάρει τη νίκη, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Βίντα και ο Μορόν που το εκτέλεσε ισοφάρισε 3-3.

Λαμία-ΠΑΟΚ 0-2

Ο ΠΑΟΚ παρά τις αλλαγές του Λουτσέσκου πίεσε από την αρχή τη Λαμία με τις αρκετές απουσίες, ψάχνοντας από νωρίς το γκολ. Εχασε αρχικά ευκαιρία με τον Μείτε αλλά στο 22’ ο Σαμάρα έχασε το… άχαστο όταν προ κενής εστίας και ανενόχλητος δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο «δικέφαλος» ήταν διαρκώς στην επίθεση, δημιουργούσε ευκαιρίες αλλά δεν μπορούσε να σκοράρει κι αυτό έφερνε εκνευρισμό στους Θεσσαλονικείς. Οσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΟΚ πίεζε περισσότερο και τελικά στο 71’ ο Τάισον με συρτό σουτ έλυσε τον γόρδιο δεσμό για το 0-1. Και στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Μπάμπα με σουτ από ασίστ του Τόμας διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-2

Στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ μπήκε πιο καλά στο παιχνίδι και μόλις στο 3ο λεπτό απείλησε με τον Λάρσον. Οι Κρητικοί πιο επικίνδυνοι στο ματς κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 22’ μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Χιμένεθ αφού πρώτα άδειασε τον Ακαϊντίν και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0.

Το γκολ του ΟΦΗ αφύπνισε τους «πράσινους» που άρχισαν να βγαίνουν μπροστά και στο 35’ στην πρώτο καλά οργανωμένη προσπάθεια τους έφτασαν στην ισοφάριση. Κάθετη πάσα του Μπερνάρντ στον Ιωαννίδη που πλάσαρε τον Μπάουμαν για το 1-1.

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Μπακασέτα. Στο 62’ ο Μπάουμαν έσωσε εντυπωσιακά κεφαλιά του Ακαϊντίν και στο 65’ κεφαλιά του Ούγκο πέρασε ξυστά άουτ. Όμως στο 78’ ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι (μέσω VAR) σε ανατροπή του Λάρσον από τον Τσέριν. Το εκτέλεσε ο Ισέκα στο 81’ κι έκανε το 2-1. Όμως στο 83’ οι «πράσινοι» αντέδρασαν άμεσα και ισοφάρισαν με πλασέ του Σπόραρ (2-2). Ο ίδιος παίκτης στο 88΄έχασε μοναδική ευκαιρία ια την ανατροπή.

Ολυμπιακός-Βόλος 3-0

Στο «Καραϊσκάκη» ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά το ματς και στο 6’ ο Βόλος έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπαριέντος που σήκωσε πολύ ψηλά κι επικίνδυνα το πόδι του και βρήκε με τις τάπες στο πρόσωπο τον Μασούρα.

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν την πίεση μετά το 10ο λεπτό και αφού έχασαν ευκαιρίες με Ποντένσε (11’ και 18’) και Ελ Κααμπί (20’ και 24’), στο 27’ άνοιξαν το σκορ με τον Μαροκινό φορ μετά από σέντρα σουτ του Ορτα. Το ματς εξελίχθηκε σε μονόλογο των γηπεδούχων που δημιουργούσαν κι έχαναν ευκαιρίες για ένα 2ο γκολ το οποίο πέτυχε στο 45’+5’ με πέναλτι του Ελ Κααμπί (το κέρδισε ο Ποντένσε από τον Μύγα μετά από υπόδειξη του VAR). Αυτό ήταν το 22ο γκολ του Μαροκινού φέτος σε όλες τις διοργανώσεις.

Το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο 2ο ημίχρονο. Στο 56’ ο Μασούρας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε από το VAR για φάουλ που προηγήθηκε του Ρέτσου στη φάση. Ο γκολκίπερ Κόβατς συνέχισε να σώζει τον Βόλο αλλά στο 87’ ο Γιόβετιτς από ασίστ του Ελ Αραμπί έγραψε το 3-0. Και στο 89’ ο κορυφαίος του Ολυμπιακού Ποντένσε με συρτό σουτ πέτυχε γκολ αλλά και αυτό ακυρώθηκε από το VAR για χέρι του Ναβάρο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter