Super league: Απόδραση από τη Νεάπολη με ανατροπή στο φινάλε η ΑΕΚ (1-2 τον Ιιωνικό)

Super league: Απόδραση από τη Νεάπολη με ανατροπή στο φινάλε η ΑΕΚ (1-2 τον Ιιωνικό)

Με επική ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο η ΑΕΚ έφτασε σε μια αγχωτική νίκη με ανατροπή επί του Ιωνικού με 2-1 στη Νεάπολη στην 19η αγωνιστική της Super League.

Η ΑΕΚ είχε την υπεροχή όμως ο Ιωνικός με πολύ συμπαγή άμυνα κατάφερνε να διώχνει εύκολα τους όποιους κινδύνους πήγαιναν να δημιουργηθούν. Οι γηπεδούχοι μάλιστα έκλεβαν μπάλες στη μεσαία γραμμή κι έβγαιναν αυτοί επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις. Είχαν δύο καλές ευκαιρίες με τον Σεμπά και τον Γούλερι, ενώ σημείωσαν και γκολ με τον Γούλερι αλλά ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ και στο 21’ είχαν δοκάρι σε βολίδα του Κάνιας εκτός περιοχής. Η καλή εικόνα του Ιωνικού επιβραβεύτηκε στο 39’. Σε ένα ακόμη κλέψιμο στη μεσαία γραμμή ο Φαντιγκά ελίχθηκε και πάσαρε στον Σεμπά που απέφυγε τον Μουκουντί και με αριστερό σουτ έκανε το 1-0.

Με το ξεκίνημα ου β’ μέρους ο Χατζισαφί απείλησε με σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Χουτεσιώτης έδιωξε σε κόρνερ. Όμως ο Ιωνικός έχασε νέα ευκαιρία από λάθη των αμυντικών της ΑΕΚ με τον Φαντιγκά αλλά έδιωξε σωτήρια ο Μουκουντί. Στο 56’ ο γκολκίπερ του Ιωνικού έσωσε δύο φορές τα σουτ του Φαν Βέερτ (το πρώτο βρήκε και στο κάθετο δοκάρι).

Στη συνέχεια ο Ιωνικός οπισθοχώρησε για να κρατήσει το 1-0 και η ΑΕΚ πίεσε πολύ για την ισοφάριση κι έκλεισε τους γηπεδούχους στην περιοχή τους. Όμως στο 78’ ο Ιωνικός έχασε την πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Γούλερι αλλά έσωσε εξ επαφής ο Αθανασιάδης. Και αντί για το 2-0 έγινε στο 82’ το 1-1 από κόρνερ του Φερνάντες και κεφαλιά του Βίντα (το πρώτο γκολ με τον «δικέφαλο»). Η ΑΕΚ πίεσε για την ανατροπή κι έχασε ευκαιρίες με τον Μάνταλο και τον Τσούμπερ. Όμως στα 92’ συνδυάστηκαν οι δύο τους και ο Τσούμπερ με βολίδα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα υπογράφοντας την νίκη-ανατροπή της Ενωσης (1-2).

Ο διαιτητής Τάσος Σιδηρόπουλος “κιτρίνισε” τους Φαντιγκά, Βίντα, Σιμάνσκι, Μουκουντί, Βαλεριάνο, Ρομαό, Κάνιας, Τσούμπερ και ακόμη στον Σπανό τον προπονητή του Ιωνικού και σε έναν ακόμη παράγοντα των γηπεδούχων στον πάγκο.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα (50’ Αντούνες), Ρομαό, Μύγας, Σάκιτς, Κάνιας, Φαντιγκά (76’ Ρουμπουλάκου), Σεμπά, Γούλερι (88’ Μάντζης).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (62’ Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον, Πινέδα (74’ Μάνταλος), Άμραμπατ (74’ Τσούμπερ), Αραούχο, Φαν Βέερτ (62’ Φερνάντες).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter