Super League: Δίκαιη μοιρασιά για ΑΕΚ και Ολυμπιακό (1-1)

Super League: Δίκαιη μοιρασιά για ΑΕΚ και Ολυμπιακό (1-1)

Ιδια γεύση και φέτος για ΑΕΚ και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ με τις δύο ομάδες να μένουν σε μια ακόμη ισοπαλία (1-1) μετά από ένα μέτριο ποιοτικά ματς στο εξ αναβολής ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής της Super League.

Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας αφού οι δύο ομάδες πρόσεχαν περισσότερο να μη κάνουν το λάθος πίσω και δεχτούν γκολ παρά να επιτεθούν και να σκοράρουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλες κι όλες δύο καλές φάσεις έγιναν σε αυτό το διάστημα σε κεφαλιά του Ελ Αραμπί που έδιωξε ο Τσιντώτας και σε ένα κόρνερ του Γκαρσία που έσωσε με κεφαλιά πάνω στη γραμμή ο Εμβιλά.

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπορούσε να γίνει δημιουργικός, ενώ η ΑΕΚ προσπαθούσε ανορθόδοξα να βγει στην επίθεση. Πίεζε πάντως τους δύο στόπερ των «ερυθρολεύκων» που έδειχναν ασταθείς κι επιρρεπείς στο λάθος αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε…

Στο β’ μέρος η ΑΕΚ βγήκε φουριόζα στο ματς αλλά ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που αρχικά απείλησε με τον Ελ Αραμπί στο 52’ και πέτυχε να προηγηθεί στο σκορ στο 55’ με τον Βρουσάι μετά από έξοχη μπαλιά του Μπουχαλάκη. Γκολ που αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ αλλά κατακυρώθηκε (56’) από το VAR αφού ο επιθετικός του Ολυμπιακού καλυπτόταν καθαρά από τον Λόπες…

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 63’ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Κρίστισιτς. Οι φιλοξενούμενοι όμως ήταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις κι έχασαν στο δίλεπτο 67’-68’ δύο καλές ευκαιρίες για το 0-2 με τους Ελ Αραμπί και Φορτούνη ενώ οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 70’ με σουτ του Μάνταλου που έσωσε ο Σα.

Όμως τα πολλά και αβίαστα λάθη των κεντρικών αμυντικών του Ολυμπιακού έδωσα στην ΑΕΚ το δικαίωμα να ισοφαρίσει με κεφαλιά του Σιμόες στο 81’ (1-1).

Το ντέρμπι έγινε ροντέο στη συνέχεια και στο φινάλε. Στο 87’ ο Ελ Αραμπί πέτυχε γκολ αλλά ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ και οι δύο ομάδες έχασαν από μια μεγάλη ευκαιρία να κλέψουν τη νίκη. Αρχικά η ΑΕΚ με τον Τάνκοβιτς στο 90’ και στο 93’ οι Πειραιώτες με κεφαλιά του Εμβιλά που έσωσε ο Τσιντώτας.

Ο Λετονός ρέφερι Τρεϊμάνις κιτρίνισε τους Σιμόες, Κρίστισιτς.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Λόπες (85’ Ινσούα), Μπακάκης (71’ Παουλίνιο), Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι, Σιμόες, Κρίστιτσιτς (70’ Σάκχοφ), Μάνταλος, Λιβάγια (70’ Τάνκοβιτς), Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (46’ Ολιβέιρα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ραφίνια, Χολέμπας, Σεμέδο, Σισέ, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Βρουσάι (81’ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας (46’ Φορτούνης), Ελ Αραμπί, Τιάγκο Σίλβα (46’ Καμαρά).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter