Super League: Η φοβερή επίδοση του Βόλου στα πρώτα εκτός έδρας ματς κάθε σεζόν

Super League: Η φοβερή επίδοση του Βόλου στα πρώτα εκτός έδρας ματς κάθε σεζόν

Μια απίστευτη επίδοση έχει «χτίσει» ο Βόλος για το πρώτο εκτός έδρας ματς κάθε περιόδου. Η ομάδα της Μαγνησίας διανύει την τέταρτη σεζόν της στην Super League και σε όλες έχει πάρει τους τρεις βαθμούς στο πρώτο ταξίδι της μακριά από την έδρα της.

Το 2019-20, στο παρθενικό του αγώνα στην κατηγορία ο Βόλος έφυγε με τη νίκη από τη Νέα Σμύρνη, όπου επικράτησε με 2-1 του Πανιωνίου. Την επόμενη σεζόν είχε πάλι εκτός έδρας ταξίδι στην Αθήνα για την 1η αγωνιστική και πήρε τη νίκη με 2-0 στο Περιστέρι με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Το 2021-22 επικράτησε την 1η αγωνιστική της Λαμίας με 2-1 στην έδρα του στην πρεμιέρα και την δεύτερη αγωνιστική ταξίδεψε στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης και επικράτησε με 2-0.

Αυτή τη σεζόν το γήπεδο ήταν το ίδιο με πέρσι, το “Γεώργιος Καμάρας”, αλλά η πρόκληση με αντίπαλο την ΑΕΚ ήταν σαφώς πιο δύσκολη ώστε να διατηρήσει αυτή την ιδιαίτερη παράδοση. Η νίκη επί της ΑΕΚ με 1-0, όμως ήρθε και μάλιστα ήταν η δεύτερη διαδοχική εκτός έδρας επί των Κιτρινόμαυρων και 10η μακριά από την έδρα του στην ιστορία του στην Super League.

Ο Βόλος είχε επικρατήσει και πέρσι της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα και με αυτές τις δύο σερί εκτός έδρας νίκες μπήκε σε μια πολύ μικρή λίστα ομάδων που το έχουν καταφέρει σε αγώνες εκτός των ντέρμπι της Super League ανάμεσα στους πέντε μεγάλους.

Δύο διαδοχικές σεζόν έχουν καταφέρει να κερδίσουν την ΑΕΚ μόνο ο ΟΦΗ και ο Ατρόμητος. Η ομάδα της Κρήτης το κατάφερε το 1999-00 και το 2000-01 με το ίδιο μάλιστα σκορ (2-1). Το πρώτο παιχνίδι είχε διεξαχθεί στο γήπεδο του Διαγόρα λόγω τιμωρίας της ΑΕΚ και το δεύτερο στο “Νίκος Γκούμας”.

Ο Ατρόμητος το έκανε το 2017-18 (1-0) και το 2018-19 (2-0). Οι δύο αναμετρήσεις με την ομάδα του Περιστερίου είχαν διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, αλλά ήταν κεκλεισμένων των θυρών. Ο Νταμίρ Κάναντι ήταν ο προπονητής του Ατρομήτου και στις δύο αναμετρήσεις με αποτέλεσμα να γίνει ο πρώτος τεχνικός που το καταφέρνει αυτό απέναντι στην ΑΕΚ και να ισοφαρίσει την επίδοση του ο Κώστας Μπράτσος.

Ο ΟΦΗ είχε τον Ευγένιο Γκέραρντ στο πρώτο ματς και τον Γιάννη Σαμαρά στο δεύτερο.

Δύο διαδοχικές εκτός έδρας νίκες, αλλά με κενό διάστημα τα χρόνια της απουσίας της ΑΕΚ από την Super League έχουν ο Λεβαδειακός και ο Αστέρας Τρίπολης, αφού κατάφεραν να την κερδίσουν εκτός έδρας τόσο την σεζόν που υποβιβάστηκε (2012-13) και την σεζόν που επέστρεψε (2015-16).

Πηγή: slgr.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter