Super League: Καθυστερημένη πρεμιέρα σήμερα σε «πολεμική» ατμόσφαιρα

Super League: Καθυστερημένη πρεμιέρα σήμερα σε «πολεμική» ατμόσφαιρα

Μετά από δύο αναβολές και καθυστέρηση 21 ημερών, η Super League ανοίγει σήμερα (11/9) την αυλαία της στο πρωτάθλημα 2021-22 μέσα σε κλίμα μιζέριας και πολεμικής ατμόσφαιρας…

Οι λυσσαλέες κόντρες των μεγαλοιδιοκτητών για το ποιος θα έχει τα πάνω χέρι στα κέντρα αποφάσεων, η μάχη των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, η παραίτηση Ζαγοράκη από την προεδρία της ΕΠΟ, η τιμωρία με μείον έξι βαθμούς του Αρη που άναψε νέες φωτιές, η υπόθεση Ρόουζ που ξέθαψε τα «τσεκούρια του πολέμου», η διαπλοκή της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τους Big-5, ο πόλεμος για το ποιος θα πρωτοβάλει δικούς του ανθρώπους στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, o φόβος του κορονοϊού, η μάχη ανεμβολίαστων οπαδών με τους εμβολιασμένους, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα το οποίο είναι βέβαιο ότι θα εκτιναχθεί στο πρώτο φάλτσο σφύριγμα διαιτητή ή στην πρώτη λανθασμένη υπόδειξη επόπτη. Ποιο VAR; Σε περίπτωση γκέλας των μεγάλων, θα γίνει πάλι το έλα να δεις…

Μέσα σε αυτό το κλίμα λοιπόν, η Super League κάνει σέντρα απόψε. Είναι το τελευταίο πρωτάθλημα στην Ευρώπη (μαζί με της Αλβανίας) που ξεκινάει…

Αξιοσημείωτο του νέου πρωταθλήματος ότι επιστρέφει και ο κόσμος στις κερκίδες. Όλο το περσινό πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε χωρίς οπαδούς στα γήπεδα, τα οποία είχαν κλείσει από τον Μάρτιο του 2020 λόγω της πανδημίας.

Στη μάχη των τηλεοπτικών κι εφόσον δεν έχουμε ούτε φέτος κεντρική διαχείριση από τη συνδρομητική πλατφόρμα της Νova θα παρακολουθούμε τα εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού, του Αστέρα Τρίπολης, του Άρη, του Ατρόμητου και του ΠΑΣ Γιάννινα. Και από εκείνο της Cosmote, τα εντός έδρας παιχνίδια των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, Λαμίας, Βόλου, Παναιτωλικού, Απόλλωνα Σμύρνης, ΟΦΗ και Ιωνικού, άγνωστο παραμένει ακόμη τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ, τον οποίο οι τελευταίες πληροφορίες φέρνουν κοντά σε συμφωνία με τη Νova.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του φετινού πρωταθλήματος, για τη διεκδίκηση του τίτλου θα παλέψουν τρεις ομάδες:

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός που κράτησε τον Πέδρο Μαρτίνς και ενισχύθηκε κυρίως μεσοεπιθετικά, αποκτώντας παίκτες όπως οι Τικίνιο, Ονιεκούρου, Λόπες, ενώ ξεχωρίζει και ο γκολκίπερ της Εθνικής Τσεχίας, ο Βατσλίκ.

Ο ΠΑΟΚ έφερε πάλι στον πάγκο του τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος προπονητής είναι αυτός που κατέκτησε το νταμπλ και στη Θεσσαλονίκη θεωρούν ότι θα ξαναφέρει την ομάδα στην κορυφή. Στις μεταγραφές υπήρξε πολύ γκρίνια, όμως ήλθαν στον σύλλογο παίκτες όπως ο Μίτριτσα, ο Κούρτιτς, ο Ολιβέιρα, ενώ επέστρεψε και ο Ακπομ. Σημαντική απώλεια είναι ο Τζόλης που μεταγράφηκε στη Νόριτς.

Η ΑΕΚ εμπιστεύτηκε την τεχνική ηγεσία στον Βλάνταν Μιλόγεβιτς που είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας. Πήρε πίσω τον Αραούχο και τον Βράνιες, ενώ έκανε σημαντικές προσθήκες όπως οι Τσούμπερ, Τζαβέλλας, Αμραμπατ, Στάνκοβιτς, Λε Ταλέκ και άλλοι.

Μετά την τριάδα ξεχωρίζουν ο ενισχυμένος Άρης και ο Παναθηναϊκός που θα είναι το μεγάλο ερωτηματικό.

Ο Άρης θεωρείται από πολλούς ως το μεγάλο αουτσάιντερ για την έκπληξη-υπέρβαση. Ο Άκης Μάντζιος παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία και οι «κίτρινοι» απέκτησαν παίκτες όπως ο Καμαρά, ο Αλί, ο Φαμπιάνο, ο Ιτούρμπε και ο Εντιαγέ.

Ο Παναθηναϊκός έδωσε το στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς αλλά δεν έπεισε στα φιλικά του. Στο φινάλε των μεταγραφών έκανε τη σημαντικότερη κίνησή με την απόκτηση του Παλάσιος.

Από κει και πέρα ο Αστέρας Τρίπολης αναμένεται να έχει τη γνωστή δυναμική του. Ο Μίλαν Ράσταβατς παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία και προτίμησε να δώσει ισπανικό χρώμα στο ρόστερ του αποκτώντας πέντε παίκτες από την Ιβηρική.

Ο Ατρόμητος από την πλευρά του θα είναι στο ίδιο επίπεδο, αν και στα φιλικά δεν έχει πείσει. Στον πάγκο του βρίσκεται ο Άνχελ Λόπεθ και η ομάδα του Περιστερίου προχώρησε σε σημαντικές προσθήκες όπως οι Κουλούρης, Βασιλαντωνόπουλος, Καρτάλης και Χατζηισαΐας.

Ο Βόλος ξεκινάει το πρωτάθλημα με πολλές νέες μεταγραφές και τον Γκιγέρμο Αμπασκάλ στην τεχνική του ηγεσία και πρωτίστως αναζητάει ομοιογένεια.

Όσον αφορά τη μάχη της «ουράς», ο Απόλλων Σμύρνης είναι μια ομάδα που θα παλέψει για την παραμονή της. Στα φιλικά έχει δείξει εξαιρετική εικόνα, με τον Γιάννη Πετράκη να έχει κάνει αρκετά καλή δουλειά και τον Μπρούνο Άλβες να είναι η μεγάλη μεταγραφή του.

Ο ΟΦΗ με τον Νίκο Νιόπλια στην τεχνική ηγεσία στοχεύει σε μία εύκολη παραμονή στην κατηγορία και να μην μπλέξει σε περιπέτειες, όπως συνέβη πέρσι. Μεταγραφικά ξεχωρίζουν οι κινήσεις με τους Ντουρμισάι, Επασί, Πασαλίδη και Λάμπρου.

Η Λαμία θα έχει και φέτος στον πάγκο της τον Μιχάλη Γρηγορίου, ο οποίος πέρσι την κράτησε στη Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα της Φθιώτιδας μοιάζει να είναι αποδυναμωμένη και υποψήφια για μία από τις δύο τελευταίες θέσεις.

Ο Παναιτωλικός με νέο κόουτς τον Γιάννη Αναστασίου προχώρησε σε αρκετές μεταγραφές όπως ο Βαρόν, ο Φλόρες, ο Χουχούμης και ο Αντούνες.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι το δεύτερο ερωτηματικό της Λίγκας. Η ομάδα της Ηπείρου εμπιστεύτηκε το γερμανικό μοντέλο και μετά τον Γιαννίκη, το τιμόνι της ομάδας ανέλαβε ο γερμανοθρεμμένος Ηρακλής Μεταξάς, πρώην βοηθός του Μίκαελ Σκίμπε στην εθνική ομάδα και ο οποίος έχει εργαστεί σε γερμανικούς συλλόγους.

Ο νεοφώτιστος Ιωνικός θα έχει στον πάγκο του τον Δημήτρη Σπανό, ενώ στο μεταγραφικό παζάρι απέκτησε έμπειρους παίκτες όπως οι Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Κάνιας.

Η πρεμιέρα

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της Super League:

Σήμερα 11/9

18:15 Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης

20:30 Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης

 

Κυριακή 12/9

18:15 Βόλος – Λαμία

19:00 ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα

20:30 ΑΕΚ – Ιωνικός

20:30 Ολυμπιακός – Ατρόμητος

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter