Super League: Με ηγέτη τον Χασάν ο Ολυμπιακός 3-1 τον Απόλλωνα

Super League: Με ηγέτη τον Χασάν ο Ολυμπιακός 3-1 τον Απόλλωνα

Με πρωταγωνιστή τον Αχμέντ Χασάν που σημείωσε δύο γκολ, είχε μια ασίστ, αλλά ήταν και μόνιμη πηγή κινδύνων για τους γηπεδούχους, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από τη Ριζούπολη με 3-1 επί του Απόλλωνα για την 20η αγωνιστική της Super League και διατήρησε τις αποστάσεις των 14 και 15 βαθμών από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, Αρη, αντίστοιχα.

Να σημειωθεί ότι ο Χασάν τον Μάρτιο του 2019 είχε κάνει το τελικό 0-2 της ομάδας του επί του Απόλλωνα στην Ριζούπολη, ενώ στον φετινό αγώνα του πρώτου γύρου στο «Γ. Καραϊσκάκης» έβαλε και τα δύο γκολ του Ολυμπιακού (65΄και 70΄) για το τελικό 2-0, ενώ σήμερα πέτυχε δύο ακόμη τέρματα. Ο Αιγύπτιος σε 11 αγώνες φέτος στο πρωτάθλημα έχει προλάβει να σημειώσει 7 γκολ (έχει και τρεις ασίστ).

Ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα αλλά δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Απόλλωνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι έκανε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο 19’ όπου από σέντρα του Φορτούνη ο Χασάν έπιασε την κεφαλιά αλλά έδιωξε εντυπωσιακά ο Βέρχουλστ.

Με την πάροδο του χρόνου οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να επιβάλουν το ρυθμό τους και να γίνονται πιο πιεστικοί και με αιχμή του δόρατος τον Ανδρούτσο από δεξιά κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 31’. Ηταν η σέντρα του Ανδρούτσου και ο Χασάν με προβολή έκανε το 0-1 (ο Αιγύπτιος έφτασε τα 30 γκολ με τον Ολυμπιακό…). Εξι λεπτά αργότερα από λάθος του γκολκίπερ του Απόλλωνα ο Χασάν λίγο έλειψε να κάνει το 0-2 αλλά ο Βέρχουλστ έσωσε.

Στο β’ μέρος το ματς πήγε στο ίδιο τέμπο με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να βγουν από την άμυνα τους και τους Πειραιώτες να έχουν τον έλεγχο του ματς αλλά να είναι νωθροί στην ανάπτυξη. Τελικά στο 72’ μετά από κόρνερ του Βαλμπουενά και μια πρώτη κεφαλιά του Χασάν, ο Εμβιλά έκανε από κοντά το 0-2 και ουσιαστικά «καθάρισε» το παιχνίδι.

Στο φινάλε του ματς (90’) δυο τραγικά λάθη των κεντρικών αμυντικών του Ολυμπιακού, αρχικά ο Μπα και στη συνέχεια ο Σεμέδο, έδωσαν την ευκαιρία στον Ντάουντα να μειώσει αναπάντεχα το σκορ σε 1-2 αλλά στο 92’ από φάουλ του Βαλμπουενά πάλι ο Χασάν ήταν αυτός που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-3.

Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος έδειξε κίτρινες κάρτες στους Καμαρά, Μπεντινέλι, Ανδρούτσο, Τσαμπούρη, Καραγκούνη.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Βέρχουλστ, Βιτλής (84’ Βάρκας), Μπρούτσιτς, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης (73’ Κιτόκο), Σλίβκα, Τσαμπούρης, Κολ (84’ Καραγκούνης), Μπεντινέλι (73’ Χουχούμης), Μουνιέ (73’ Ντάουντα), Ιωαννίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Σεμέδο, Μπα, Καμαρά (58’ Εμβιλά), Μπουχαλάκης (80’ Σίλβα), Φορτούνης (63’ Πέπε), Βρουσάι (63’ Βαλμπουενά), Μπρούμα (80’ Μασούρας), Χασάν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter