Super League: Μπλόκο Μελίσσα στον Παναθηναϊκό, νίκη 1-0 για τον Παναιτωλικό

Super League: Μπλόκο Μελίσσα στον Παναθηναϊκό, νίκη 1-0 για τον Παναιτωλικό

Ο Παναιτωλικός έριξε μία γερή «σφαλιάρα» στον Παναθηναϊκό, επικρατώντας στο ματς του Αγρινίου με 1-0. Οι πράσινοι έμειναν νωρίς πίσω στο σκορ, ήταν κάκιστοι στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο όταν βελτιώθηκαν τους σταμάτησε ο Νίκος Μελίσσας που έπιασε τα… άπιαστα. Η ομάδα του Αγρινίου με τη νίκη της πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα και ανέβηκε στη 12η θέση, ενώ ο Παναθηναϊκός έμεινε πέμπτος.

Οι γηπεδούχοι σκόραραν στην πρώτη φάση του αγώνα. Στο 6’ ο Αριγίμπι εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα ο Ιωαννίδης, η οποία κατέληξε στον Εντινγκά που με δυνατό σουτ νίκησε τον Διούδη (1-0).

Μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου οι πράσινοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν δημιούργησαν ούτε μία ευκαιρία για να ισοφαρίσουν.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές και απείλησε με τους Μολό (52’), Ιωαννίδη (55’). Στο 61’ ο Ιωαννίδης βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Μελίσσα, αλλά δεν τον νίκησε και πάλι. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα στρώθηκε στον Αϊτόρ, ο οποίος έκανε το σουτ με τον Τσότσαλιτς να την απομακρύνει πάνω στη γραμμή.

Οι πράσινοι ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο 25λεπτο και στο 67’ ο Ενγκμπακοτό «σημάδεψε» το δοκάρι από το ύψος της μικρής περιοχής! Αλλη φάση δεν έκαναν και γνώρισαν την ήττα. Ο Γ. Παπαδόπουλος έδειξε κίτρινη κάρτα στους Εντινγκά, Βέργος, Βιγιαφάνιες.

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Μεντίνα, Τσότσαλιτς, Βάντερσον, Περέιρα, Ταχάρ (65’ Τσιγγάρας), Εντινγκά (77’ Τζανακάκης), Ντάλσιο (84’ Κωνσταντόπουλος), Ντίαζ, Αριγίμπι (84’ Αρσούρα), Καρέλης (78’ Βέργος).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό (80’ Τζαβίδας), Καραγιάννης (83’ Αθανασακόπουλος), Βέλεθ, Χουάνκαρ, Νιάς, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνες (73’ Μακέντα), Ενγκμπακοτό (83’ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης, Καμπετσής (46’ Αϊτόρ).

Δέλλας: «Η τύχη ήταν με το μέρος μας»

Ο προπονητής του Παναιτωλικού Τραϊανός Δέλλας στις δηλώσεις του, μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού (1-0), στάθηκε στον παράγοντα τύχη και υπενθύμισε μία ατάκα που είχε πει ο Ιβιτσα Οσιμ όταν δούλευε στο «τριφύλλι».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δέλλα:

Για το παιχνίδι: «Θέλαμε μία νίκη απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο που το έδειξε και σήμερα. Ηταν ένα παιχνίδι με πάθος, δύναμη, γκολ και τύχη από την μεριά μας. Κάναμε ένα καλό πρώτο μέρος, πετύχαμε το γκολ αλλά με προβληματίζει η εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου ειδικά στο πρώτο 25λεπτο.

Η τύχη ήταν με το μέρος μας σε ευκαιρίες του Παναθηναϊκού. Πολλές φορές λέμε είναι δίκαιο ή άδικο. Θα επικαλεστώ μία φράση ενός παλιού προπονητή του Παναθηναϊκού. Ξέρετε πως είναι η μπάλα (σσ:«Η μπάλα είναι πόρνη», είχε πει ο Οσιμ). Άλλοτε σε βοηθάει και άλλοτε όχι. Είμαι πολύ χαρούμενος με τη νίκη. Παίζει ρόλο και η πίεση που έχουν τα παιδιά. Πιστεύω πως αυτή η επιτυχία μπορεί να μας δώσει κάτι για τη συνέχεια. Μέρα με τη μέρα εμείς πρέπει να βελτιώνουμε τα αρνητικά και να εμβαθύνουμε τα θετικά. Σίγουρα χρειάζεσαι παίκτες με εμπειρία όπως ο Βάντερσον».

-Για την απόδοση του Μελίσσα και που αφιερώνει τη νίκη: «Οι ευκαιρίες είναι να τις αρπάζεις από τα μαλλιά. Το έκανε ο Νίκος. Την τύχη την προκαλούμε και εμείς.

Αφιερώνω τη νίκη σε ένα αδικοχαμένο παιδί, τον Γιώργο, που έφυγε νωρίς και την οικογένειά του. Ξέρω ότι είναι δύσκολες στιγμές».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Λάζλο Μπόλονι, είπε για το παιχνίδι: «Στο πρώτο ημίχρονο οι αντίπαλοι χρησιμοποίησαν σωστά τη μπάλα μετά το τέρμα τους. Στο δεύτερο μέρος άλλαξε ο τρόπος παιχνιδιού. Χάσαμε αυτόν τον αγώνα διότι ο επιθετικός ρεαλισμός μας πρέπει να είναι πιο πειστικός. Δεν είχαμε επιθετικό ρεαλισμό. Την τύχη σου την προκαλείς. Δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από τις λέξεις. Ούτως ή άλλως στις οκτώ – εννέα ευκαιρίες που δημιουργείς, όπως είχαμε εμείς σήμερα, πρέπει να βάλεις γκολ. Οι απουσίες δεν πρέπει να είναι δικαιολογία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter