Super League: Νίκη με πρωταγωνιστή Χασάν για τον Ολυμπιακό, 2-1 τον ΟΦΗ

Super League: Νίκη με πρωταγωνιστή Χασάν για τον Ολυμπιακό, 2-1 τον ΟΦΗ

Κουρασμένος αλλά και χωρίς πολύ όρεξη στα 89’ από τα 90 λεπτά του αγώνα, ο Ολυμπιακός νίκησε τελικά τον ΟΦΗ δύσκολα με 2-1 για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ και πανηγύρισε για… 2η φορά μέσα τρεις μέρες την κατάκτηση του τίτλου!

Κι αυτό γιατί, ακόμη κι αν ο ΠΑΟΚ πάρει πίσω τους επτά βαθμούς που του έχουν αφαιρεθεί (λόγω πολυϊδιοκτησίας), η διαφορά τους θα μειωθεί στους 15 βαθμούς (τώρα είναι στους 22) και με 5 παιχνίδια να απομένουν, ακόμη κι αν ισοβαθμίσουν οι δύο ομάδες, οι «ερυθρόλευκοι» είναι καλύτεροι στα μεταξύ τους παιχνίδια…

Με αλλαγές παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός αφού ο Πέδρο Μαρτίνς κράτησε στον πάγκο τους Σα, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκη και Ελ Αραμπί. Αυτή τη φορά οι Πειραιώτες δεν μπήκαν φουριόζοι στο παιχνίδι όπως σε άλλα ματς αλλά είχαν τον έλεγχο του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι πάντως δεν κλείστηκαν και έβγαιναν στην επίθεση για να απειλήσουν την εστία του Αλέν.

Τελικά στο 28’ και μετά από δίλεπτη διαβούλευση με το VAR το γκολ που σημείωσε ο Χασάν από έξοχο συνδυασμό Φορτούνη, Γκασπάρ, μέτρησε και ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ…

Το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις κάτι που τελικά εκμεταλλεύτηκε ο ΟΦΗ και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους κατάφερε να ισοφαρίσει όταν από τα αριστερά, ο Κοροβέσης έδωσε στον Σακόρ, ο οποίος με δυνατό αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1.

Στο β’ μέρος ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με δύο αλλαγές αφού έβαλε στο ματς τους Ελαμπντελαουί και Βαλμπουενά αντί των Τσιμίκα και Μασούρα με στόχο να κάνει την ομάδα του πιο πιεστική και κυρίως πιο δημιουργική. Ο Ολυμπιακός πίεσε τον ΟΦΗ και ο Μπαρτίνς έριξε στο ματς και τον Ελ Αραμπί. Παράλληλα οι Κρητικοί αναζητούσαν την ξαφνική αντεπίθεση που θα τους έφερνε ένα δεύτερο γκολ.

Οι γηπεδούχοι δυσκολεύτηκαν να δημιουργήσουν μεγάλες φάσεις στην αντίπαλη εστία. Και ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς οδεύει για ισοπαλία, από το 80’ και μετά πήρε φωτιά! 

Στο λεπτό αυτό ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ομάρ από τον Βίκτορ αλλά ο Βαλμπουενά που το εκτέλεσε έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο Ελ Αραμπί βγήκε τετ α τετ με τον Σωτηρίου αλλά νικήθηκε. Και τελικά στο 84’ ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τον Ολυμπιακό, ο Χασάν ξαναχτύπησε. Σέντρα του Ομάρ και καρφωτή κεφαλιά του Αιγύπτιου για το 2-1. Το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 86’ με τον Καμαρά…

Ο διαιτητής Βρέσκας κιτρίνισε τους Βίκτορ, Καμαρά

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αλέν, Γκασπάρ, Σισέ, Μπα, Τσιμίκας (46’ Βαλμπουενά), Γκιγιέρμε, Καμαρά, Καφού (57’ Ελ Αραμπί), Μασούρας (46’ Ελαμπντελαουί), Φορτούνης (84’ Μπουχαλάκης), Χασάν (84’ Λοβέρα).

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Σακόρ (72’ Μπράουν), Κουτρουμπής, Μάνος (61’ Φιγκεϊρέδο), Ναμπί, Βίκτορ, Βαφέας, Μαρινάκης, Στάικος (61’ Νέιρα), Κοροβέσης (61’ Μεγιάδο), Δεληγιαννίδης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter