Super League: Νίκη και κορυφή η ΑΕΚ, 3-0 τον Αρη

Super League: Νίκη και κορυφή η ΑΕΚ, 3-0 τον Αρη

Για πρώτη φορά η ΑΕΚ πάτησε στην κορυφή της βαθμολογίας στην 20η αγωνιστική της Super League, έστω και με ένα παιχνίδι περισσότερο από τον Παναθηναϊκό, μετά τη νίκη της με 3-0 επί του Αρη των πολλών απουσιών, που πάλεψε αλλά δεν κατάφερε στο τέλος να πάρει κάτι από το ματς.

Η ΑΕΚ μπήκε ορμητική στο ματς με το γνωστό πρεσάρισμα της από την μεγάλη περιοχή του αντιπάλου και δεν άφησε περιθώρια στον Αρη να κρατήσει τη μπάλα. Με πολλά κλεψίματα πίεσε την άμυνα των φιλοξενούμενων και στο 17’ ο Αραούχο κέρδισε πέναλτι από άτσαλο μαρκάρισμα του Οντουμπάτζο. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Αμραμπατ και άνοιξε το σκορ (1-0). Ο Αρης ισορρόπησε μετά το 20άλεπτο αλλά δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός στην εστία του Αθανασιάδη.

Στο 2ο ημίχρονο ο Αρης επιχείρησε να βγει μπροστά και στο ξεκίνημα ο Χατζισαφί έδιωξε με κεφαλιά πριν τη γραμμή σε κεφαλιά του Ιτούρμπε. Στο 52’ ο Αθανασιάδης έκανε έξοδο για να διώξει με γροθιές, έδιωξε αλλά βρήκε ταυτόχρονα με το γόνατο στο κεφάλι τον Μπράμπετς που έπεσε ζαλισμένος στο χορτάρι. Η φάση ελέγχθηκε και ο ρέφερι έδωσε συνέχεια στο ματς. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 59’ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Ετέμπο και ο Αρης έμεινε με 10 παίκτες αλλάζοντας τα ισορροπίες του αγώνα. Παρ’ όλα αυτά ο Αρης συνέχισε να απειλεί και στο 68’ ο Αθανασιάδης έσωσε στη γωνία του, κεφαλιά του Μπράμπετς. Τελικά τον γόρδιο δεσμό της ΑΕΚ που δεν μπορούσε να απειλήσει έλυσε στο 76’ ο Γκατσίνοβιτς που πήρε την ασίστ του Αραούχο, πλάσαρε κι έκανε το 2-0 με τους παίκτες του Αρη να διαμαρτύρονται ότι προηγήθηκε φάουλ στον Νταμπό. Ο οποίος Νταμπό στο 89’ έκανε λάθος γύρισμα ο Αραούχο πήρε τη μπάλα βγήκε τετ α τετ με τον Κουέστα, έδωσε δίπλα στον επερχόμενο Πινέδα που δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το τελικό 3-0.

Ο Πορτογάλος ρέφερι Λουίς Γκοντίνιο αποδείχθηκε «καρτάκιας» αφού «κιτρίνισε» τους Φαμπιάνο, Ιτούρμπε, Αμραμπατ, Χατζισαφί, Ετέμπο (δύο φορές), Σιμάνσκι, Μουκουντί.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (80’ Σιντιμπέ), Σιμάνσκι (71’ Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον (80’ Μάνταλος), Άμραμπατ (71’ Ελίασον), Πινέδα, Αραούχο, Γκαρσία (80’ Τσούμπερ).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο (72’ Μαζικού), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Νταρίντα, Ετέμπο, Ντουκουρέ, Γκαρσία, Ιτούρμπε, Γκρέι (61’ Νταμπό).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter