Super League: Ο Παναθηναϊκός έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού (2-1)

Super League: Ο Παναθηναϊκός έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού (2-1)

Ο Παναθηναϊκός έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα, αφού τον νίκησε 2-1 σήμερα (14/2) για την 22η αγωνιστική της Super League 1.

Οι «πράσινοι» διατήρησαν έτσι την παράδοση που τους θέλει ως γηπεδούχους, αήττητους επί του «αιώνιοι» αντιπάλου τους τα τελευταία 7,5 χρόνια. Η τελευταία νίκη του Ολυμπιακού στην έδρα του Παναθηναϊκού σημειώθηκε τη σεζόν 2013-14 με γκολ του Μήτρογλου στο 90’ (0-1). Εκτοτε μετράει (με το σημερινό ματς) τέσσερις ήττες, δύο ισοπαλίες ενώ δυο ματς διακόπηκαν λόγω επεισοδίων και οι «ερυθρόλευκοι» τα είχαν κερδίσει στα χαρτιά…

Παράλληλα η τελευταία νίκη των «πράσινων» επί του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο ήταν πριν από περίπου 4,5 χρόνια, στις 28/10/2017 με 1-0 χάρις σε γκολ του Βιγιαφάνιες στο 56’.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο σημερινό ματς με τον αέρα του αήττητου το 2021 με έξι νίκες κι δύο ισοπαλίες και δίχως να έχει δεχτεί γκολ στη Λεωφόρο και με τον Μπόλονι να έχει αποκλείσει από την αποστολή τον Ιταλό Μακέντα.

Από την άλλη πλευρά ο Πέδρο Μαρτίνς με τον αέρα των 15 βαθμών και άνω από τους διώκτες του, είχε την πολυτέλεια να σκέφτεται και το πολύ κρίσιμο ματς της ερχόμενης Πέμπτης με την Αϊντχόφεν στο «Καραϊσκάκη» για την φάση των «32» του Europa League, δεν είχε τη διάθεση του τους Εμβιλά και Μπρούμα, ενώ άφησε στον πάγκο τους Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί.

Οι «πράσινοι» μπήκαν ορμητικοί στο ντέρμπι και αιφνιδίασαν τον Ολυμπιακό. Αφού προειδοποίησαν στο 5’ με χαμένο τετ α τετ του Ενγκμπακοτό που πλάσαρε άουτ, στο επόμενο λεπτό από σέντρα του Σανκαρέ και κεφαλιά του Μαουρίσιο άνοιξαν το σκορ… 0-1 (6’).

Το γρήγορο γκολ άλλαξε τη μορφή του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να αφήνει γήπεδο στον Ολυμπιακό και να προσπαθεί να κλέψει τη μπάλα και να βγαίνει στις αντεπιθέσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν πάντως μπροστά και με ηγέτη τον Μπουχαλάκη έφτιαξαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες να φτάσουν στην ισοφάριση αλλά τις έχασαν με τους Σεμέδο και Βρουσάι στο 16’ και στο 18’ αντίστοιχα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τη κατοχή της μπάλας (62%-38%) αλλά δεν μπορούσαν να διασπάσουν εύκολα την αντίπαλη άμυνα ενώ οι γηπεδούχοι στο ίδιο διάστημα δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα για να σπάσουν τον ρυθμό. Στο 42’ πάλι με τον Βρουσάι οι Πειραιώτες έχασαν μια ακόμα καλή ευκαιρία για την ισοφάριση και στο 44’ ο Χασάν δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα αφού το πλασέ του έφυγε λίγο άουτ.

Στο β’ μέρος ο Μαρτίνς τα έπαιξε όλα για όλα ρίχνοντας αρχικά τον Βαλμπουενά και στη συνέχεια τον Ελ Αραμπί παίζοντας ουσιαστικά 4-4-2 προκειμένου να γυρίσει το ματς. Στο ίδιο διάστημα οι «πράσινοι» προσπάθησαν να διαφυλάξουν το υπέρ τους 1-0 και κλείστηκαν πίσω με τον Μπόλονι να φρεσκάρει την ομάδα του βάζοντας στο ματς τους Καρλίτος και Νιάς.

Και ενώ ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να βρει διαδρόμους στην εστία του «τριφυλλιού» οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που αιφνιδίασαν τους «ερυθρόλευκους» στο 73’ όταν ο Σανκαρέ από κοντά μετά από απόκρουση του Σα έγραψε το 2-0 και ουσιαστικά τελείωσε το ντέρμπι…

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Παναθηναϊκός πάει γι μια άνετη επικράτηση, στο 82’ ο Ελ Αραμπί με διπλή προσπάθεια μείωσε σε 2-1 και το ματς πήρε ξανά συναρπαστική μορφή. Στο 89’ ο Μασούρας βρέθηκε φάτσα με τον Διούδη που με το πόδι έσωσε το 2-2 στο πλάσε του Ελληνα επιθετικού και κράτησε την πολύ μεγάλη νίκη για την ομάδα του.

Ο Σκωτσέζος ρέφερι Μπόμπι Μάντεν απέβαλε με δύο κίτρινες τον Μπα, ενώ έδειξε από μια σε Καμαρά, Ιωαννίδη, Αλεξανδρόπουλο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Μολό, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος (70’ Νιάς), Μαουρίσιο, Σανκαρέ, Ενγμπακοτό (77’ Αϊτόρ), Καμπετσής (66’ Καρλίτος), Ιωαννίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλος (59’ Μπα), Σεμέδο, Μπουχαλάκης, Καμαρά (76’ Μασούρας), Τιάγκο Σίλβα, Φορτούνης (59’ Ελ Αραμπί), Βρουσάι (46’ Βαλμπουενά), Χασάν (76’ Κάιπερς).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter