Super League: Όλα τα σενάρια για τον τίτλο – Η βαθμολογία και η τελευταία αγωνιστική

Super League: Όλα τα σενάρια για τον τίτλο – Η βαθμολογία και η τελευταία αγωνιστική

Ανατροπή στην κορυφή της Super League με μία αγωνιστική να παραμένει για το φινάλε των πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ θριάμβευσε απέναντι στον Παναθηναϊκό (4-1) και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ήττα της ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τον Ολυμπιακό (2-0), περνώντας στην κορυφή.

Super League: Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής των πλέι οφ

Λαμία-Άρης 2-4
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 4-1

Η βαθμολογία διαμορφώνεται πλέον ως εξής:

1. ΠΑΟΚ 77

2. ΑΕΚ 75

3. Ολυμπιακός 73

4. Παναθηναϊκός 71

5. Άρης 55

6. Λαμία 35

Τα σενάρια για τον πρωταθλητή

Η τελευταία αγωνιστική θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Μαΐου με κοινή ώρα έναρξης των ματς στις 20:00. Για να κατακτήσει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να φύγει νικητής από την έδρα του Άρη στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Σε διαφορετική περίπτωση, εάν ο «δικέφαλος του Βορρά» δεν πάρει τη νίκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και η ΑΕΚ επικρατήσει ή φέρει ισοπαλία (υπερτερεί στην ισοβαθμία της ομάδας του Λουτσέσκου) στη Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στη Λαμία, τότε θα στεφθεί εκείνη πρωταθλήτρια Ελλάδας για τη σεζόν 2023/24.

Τα δεδομένα για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια

Όσον αφορά τα σενάρια για την Ευρώπη, η τρίτη θέση θα κριθεί στο ντέρμπι «αιωνίων» της Λεωφόρου (Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός). Εάν ο Ολυμπιακός ηττηθεί στη Λεωφόρο και τερματίσει 4ος τότε θα έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει εισιτήριο για την Ευρώπη μέσω κατάκτησης του Conference League. Παράλληλα, σε περίπτωση που το ντέρμπι έρθει ισόπαλο ή νικήσει ο Ολυμπιακός, οι «πράσινοι» θα έχουν και εκείνοι μία τελευταία ευκαιρία μέσω Κυπέλλου Ελλάδας. Σε περίπτωση βέβαια που ο Παναθηναϊκός τερματίσει στην 4η θέση και ο Άρης κατακτήσει το Κύπελλο, τότε η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα πάρει το 4ο ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα σεζόν.

Κυριακή 19 Μαΐου (20:00)

Άρης – ΠΑΟΚ
ΑΕΚ – Λαμία
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter