Super League: To «Χ» δεν βόλεψε Ολυμπιακό και ΑΕΚ (0-0)

Super League: To «Χ» δεν βόλεψε Ολυμπιακό και ΑΕΚ (0-0)

Ολυμπιακός και ΑΕΚ ήθελαν μόνο νίκη στο ντέρμπι της 13ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου στο “Καραϊσκάκη” αλλά τελικά αλληλοεξοντώθηκαν (0-0) και απομακρύνθηκαν κι άλλο από την κορυφή της Super League.

Η ΑΕΚ ήταν πολύ καλύτερη στο πρώτο μέρος του αγώνα. Με ασφυκτικό πρέσινγκ και πολύ γρήγορη κυκλοφορία μπάλας δημιου΄ργησε πολλούς κινδύνους στην αντίπαλη εστία. Και τα κατάφερε σχεδόν τέλεια καθώς δεν είχε μόνο το γκολ με το μέρος της. Δημιούργησε κι έχασε τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες σε τετ α τετ του Λιβάι Γκαρσία (1 6’) αλλά το πλασέ του έσωσε πριν τη γραμμή ο Παπασταθόπουλος, με κοντινό σουτ του Ρότα (19’) που έσωσε ο Πασχαλάκης και με νέο τετ α τετ (37’) του Γκαρσία που πλάσαρε εντελώς άστοχα από την γωνία της μικρής περιοχής.

Στο ίδιο διάστημα ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στο πρεσάρισμα της ΑΕΚ γιατί δεν είχε τα τρεξίματα να μπορέσει να το κάνει. Με τον Χάμες εγκλωβισμένο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Αθανασιάδη.

Στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός αιφνιδίασε την ΑΕΚ και μπήκε φουριόζος στο ντέρμπι με ασφυκτική πίεση στη μεσαία γραμμή και στο πρώτο τέταρτο είχε δημιουργήσει αρκετούς κινδύνους στην εστία του Αθανασιάδη με κορυφαία (58’) το γκολ που σημείωσε ο Χάμες αλλά ακυρώθηκε από το VAR γιατί ο Μασούρας που έκανε την ασίστ ήταν οφσάιντ.

Το ντέρμπι πήρε τρελό ρυθμό και αφού στο 71’ ο Γκαρσία έχασε ένα ακόμη ευκαιρία που έσωσε ο Πασχαλάκης, στο 77’ ήταν σειρά των γηπεδούχων να χάσουν τη μεγαλύτερη διπλή ευκαιρία τους με τους Παπασταθόπουλο και Γκάρι που δεν μπόρεσαν να νικήσουν τους Αθανασιάδη και Βίντα από πολύ κοντά.

Όμως η ΑΕΚ απείλησε πάλι στο τρίλεπτο 86-88’ με δυο κεφαλιές από κόρνερ των Μουκουντί, Φαν Φέερτ αλλά πάλι δεν βρήκαν στόχο και το ντέρμπι τελείωσε χωρίς γκολ, με τον Ολυμπιακό να τελειώνει το ματς με 10 παίκτες μετά τον τραυματισμό του Παπασταθόπουλου.

Ο Σουηδός Γκλεν Νίμπεργκ έδειξε κίτρινες κάρτες στους Αμραμπατ, Μοχαμαντί, Ρέαμπτσιουκ, Αραούχο, Παπασταθόπουλο, Εμβιλά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Αβιλα (88’ Αγκιμπού), Ρέαμπτσιουκ, Ντόι, Παπασταθόπουλος, Εμβιλά, Χουάνγκ. Μασούρας (60’ Γκ. Ροντρίγκες), Μπιέλ (81’ Βρουσάι), Χάμες (88’ Φορτούνης), Μπακαμπού (81’ Ελ Αραμπί).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Γιόνσον, Πινέδα (81’ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ (75’ Φαν Φέερτ), Γκαρσία, Αραούχο.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter