Super League: Τρέχουν οι μικροί, στην αναμονή οι μεγάλοι

Super League: Τρέχουν οι μικροί, στην αναμονή οι μεγάλοι

Οι μεταγραφές ξεκίνησαν εδώ κι έναν μήνα αλλά οι Βig-5 ακόμη ψάχνονται και περιμένουν, τη στιγμή που οι υπόλοιπες ομάδες της λίγκας ήδη ενισχύονται…

Η μεταγραφική περίοδος του φετινού καλοκαιριού έχει ξεκινήσει έναν μήνα τώρα, αλλά αν εξαιρέσει κάποιος τις μικρομεσαίες ομάδες της Σούπερ Λίγκας, οι λεγόμενες μεγάλες και δη οι Big-5 (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Αρης, Παναθηναϊκός) δεν δείχνουν να βιάζονται να ετοιμάσουν τα ρόστερ της νέας σεζόν παρά το γεγονός ότι οι τρεις εξ αυτών ρίχνονται νωρίτερα φέτος στις ευρωπαϊκές μάχες…

Από τη μία είναι πολύ νωρίς να γεμίσουν τα ρόστερ τους, αφού πέραν ορισμένων στόχων οι υπόλοιποι θα ξεκαθαρίσουν σιγά σιγά από τα μέσα Ιουλίου έως τα μέσα Αυγούστου, εν μέσω προκριματικών γύρων των ευρωπαϊκών κυπέλλων και αφού δουν τι θα κάνουν και με τους δανεικούς, τι θα κάνουν και πώς θα επανδρώσουν τις Β ομάδες τους που θα μετάσχουν για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2.

Ας δούμε λοιπόν, ύστερα από έναν μήνα, πού βρίσκονται τα μεταγραφικά των 14 ομάδων:

Ολυμπιακός

Οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν ήδη τον Βραζιλιάνο φορ Τικίνιο Σοάρες, πρώην άσο της Πόρτο που την περσινή σεζόν αγωνιζόταν στην Κίνα, καθώς και τον διεθνή Καμερουνέζο μέσο Πιερ Κουντέ από τη Μάιντς, ενώ αναζητούν σίγουρα γκολκίπερ, κεντρικό αμυντικό και εξτρέμ. Παράλληλα περιμένουν να ξεκαθαρίσει ποιοι από τους δανεικούς θα μείνουν στο ρόστερ και ποιοι όχι. Αποχώρησαν ήδη ο Κάιπερς (πωλήθηκε αντί 1 εκατ. ευρώ στη Μαλίν του Βελγίου) και ο δανεικός Μπρούμα (επέστρεψε στην PSV).

ΠΑΟΚ

Για την ώρα έχει αποκτήσει μόνο τον Βραζιλιάνο πλάγιο μπακ Λούκας Τέιλορ από την Ντνίπρο, ενώ αποχώρησαν οι δανεικοί Κρμέντσικ, Μπάμπα. Στην Τούμπα έχει ξεκινήσει καιρό τώρα η γκρίνια επειδή, όπως λένε, η διοίκηση έχει καθυστερήσει πολύ με τις μεταγραφές, αλλά μην ξεχνάμε ότι ο «δικέφαλος» ρίχνεται στην ευρωπαϊκή μάχη στις αρχές Αυγούστου…

ΑΕΚ

Για την ώρα οι δύο πιο μεγάλες μεταγραφές της είναι ο γκολκίπερ Τσίτσαν Στάνκοβιτς από την αυστριακή Σάλτσμπουργκ και ο 34χρονος διεθνής αμυντικός Γιώργος Τζαβέλλας. Εχει αποκτήσει ακόμη δύο αμυντικούς, τους Μήτογλου (Βόλος) και Παρρά (Παναιτωλικός), αλλά οι μουρμούρες για ολιγωρία και λανθασμένες επικοινωνιακές πρακτικές, ειδικά μετά το ναυάγιο της απόκτησης του Εντσάμ από τη Σέλτικ, δίνουν και παίρνουν. Εχουν ήδη αποχωρήσει οι Τσιγκρίνσκι, Βασιλαντωνόπουλος, Αθανασιάδης, Ντέλετιτς, Ιατρούδης.

Αρης

Ο 30χρονος Βόσνιος επιθετικός Ιζέρ Χαΐροβιτς από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι το πρώτο απόκτημα των «κίτρινων» της Θεσσαλονίκης, ενώ επέστρεψε και ο δανεικός Κρίστιαν Λόπεθ. Αντίθετα, έφυγαν οι Μπουσέ, Ντάτκοβιτς, Σίλβα, Ιωάννου.

Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» προχώρησαν ήδη σε μια σημαντική μεταγραφή καθώς απέκτησαν από τον Αστέρα Τρίπολης τον δεξιό μπακ Γιάννη Κώτσιρα, ενώ έφυγαν οι Μολό, Νιάς.

Αστέρας Τρίπολης

Τέσσερις Λατίνοι κατέφτασαν ήδη στην Τρίπολη, που κρατάει την παράδοση. Ήρθαν οι Ισπανοί Καρντόνα, Σανταφέ, Μπενίτο και ο Μεξικανός Σόνι. Έφυγαν οι Ψεύτης (τον 18άχρονο γκολκίπερ αγόρασε η Μίλαν αντί 500.000 ευρώ!), Κώτσιρας (πήγε στον ΠΑΟ), Πασαλίδης (πήγε στον ΟΦΗ).

Βόλος

Εξι είναι ήδη τα νέα αποκτήματα του Βόλου, που αναμένεται πολύ αλλαγμένος στη νέα σεζόν. Ηρθαν οι Φαν Βέερτ (Ολλανδία), Πουρίτα (Αργεντινή), Γκιουλέν (Ελβετία), Κότνικ (Σλοβακία), Ροσέρο (Κολομβία), Βοϊτκόφσκι (Πολωνία). Αποχώρησαν οι Κιάκος (πήγε Ιωνικό), Μιλόκ, Κρητικός, Μαρτίνες, Μήτογλου (τον απέκτησε η ΑΕΚ), Γκαραβέλης (πήγε στη Λαμία), Ντεντάκης, Δουβίκας (στην Ουτρέχτη), Περέα, Κολόμπο, Σάντος.

ΠΑΣ Γιάννινα

Αποκτήθηκε ο μέσος Παν. Τριάδης κι έφυγαν οι Καρτάλης (Ατρόμητος), Ελευθεριάδης (Λαμία), Μπρένερ (Μπελγκράνο).

Ατρόμητος Αθ.

Σημαντικές οι αλλαγές στην ομάδα του Περιστερίου, καθώς αποκτήθηκαν ήδη οι Βασιλαντωνόπουλος (από ΑΕΚ), Καρτάλης (από ΠΑΣ), Μπεντινέλι (Απόλλων), Κουλούρης (Τουλούζ) κι έφυγαν οι Χριστοδουλόπουλος (Ανόρθωση), Μανούσος (Λαμία), Γούτας, Γκάλο, Ραμπέγιο, Ενσικουλού, Αγκάγεφ, Μάτις, Γιακουμάκης, Γιαννιώτης, Εντομβόνι, Ούμπιδες (εγκατέλειψε την ενεργό δράση).

ΟΦΗ

Αποκτήθηκε ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης από τον Αστέρα Τρ., ενώ έφυγαν οι Βαφέας (στον Ιωνικό), Σουρνάκης, Σολίς (στην Μπόκα Τζούνιορς), Βαζ, Σακόρ, Μίγγος, Γκαργκαλατζίδης.

Απόλλων Σμ.

Και φέτος πολλές αλλαγές θα έχει το ρόστερ της «ελαφράς ταξιαρχίας». Αποκτήθηκαν οι Ντεντάκης, Παπαγεωργίου, Μαρτίνες. Εφυγαν οι Γιαννακόπουλος, Κιτόκο, Χουχούμης, Καραγκούνης, Ράιλι, Βάρκας, Πατράλης, Λαγός, Μπεντινέλι, Φερνάντες, Κολ, Μπρούσιτς, Μουνιέ, Κάλισιρ.

Λαμία

Αποκτήθηκαν ήδη οι Νούνιες (Καρθαγένα), Μανουσάκης (Εργοτέλης), Μαζουλουξής (Εργοτέλης), Μανούσος (Ατρόμητος), Γκέντσογλου (Αλ Αντάλχ), Ελευθεριάδης (ΠΑΣ), Γκαραβέλης (Βόλος). Εφυγαν οι Μπουλούλης, Γκαζαριάν (ΑΕ Λεμεσού), Τζέιμς (Μίντιλαντ), Χατζηστραβός (επέστρεψε στον ΠΑΟΚ)

Παναιτωλικός

Στο Αγρίνιο υπέγραψε ο Αργεντινός αμυντικός Μπράιαν Λούι, ενώ αποκτήθηκε και ο Χουχούμης (Απόλλων) κι έφυγαν οι Γιάκολιτς, Ματσόλα (Αρσεναλ Σαραντί), Παρράς (ΑΕΚ), Μάζουρεκ (ΑΕ Λεμεσού), Κωνσταντόπουλος.

Ιωνικός

Ήρθαν στον σύλλογο ο 37χρονος Ρομαό (τη διετία 2016-18 είχε αγωνιστεί στον Ολυμπιακό), οι αμυντικοί Μύγας (Λεβαδειακός), Κιάκος (Βόλος), Βαφέας (Βόλος), Βαλεριάνος (Πάφος) και ο επιθετικός Ιατρούδης από την ΑΕΚ. Έμειναν ελεύθεροι οι Ομάρ και Κάστρο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter