«Σβάρνα» πήρε τους ακροδεξιούς ο Σχοινάς: Μετά τους Ιταλούς και οι Ισπανοί

«Σβάρνα» πήρε τους ακροδεξιούς ο Σχοινάς: Μετά τους Ιταλούς και οι Ισπανοί

Μόνο περιστασιακή δεν αποδεικνύεται η συμπάθεια του Έλληνα αντιπροέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά προς την ευρωπαϊκή ακροδεξιά, στο φόντο των αποκαλύψεων για συμμετοχή του σε εκδήλωση για την ακροδεξιά νεολαία της Ιταλίας τον Δεκέμβριο, στο ετήσιο φεστιβάλ Atreiu.

Ωστόσο, αξίζει να υπενθυμιστεί η συνάντηση που είχε τον περασμένο Απρίλιο ο κ. Σχοινάς με ηγετικά στελέχη του ακροδεξιού κόμματος VOX. Συγκεκριμένα, ο κ. Σχοινάς συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο του VOX και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χόρχε Μπουξαντέ, τον ευρωβουλευτή του VOX,Χέρμαν Τερτσχ και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του VOX στην Καταλονία, Ιγκνάσιο Γκαρίγκα.

«Πάντα πρόθυμοι να συζητήσουμε για τη μετανάστευση, ένα πολύπλοκο ζήτημα που δεν προσφέρεται για απλοϊκές αναλύσεις» σημείωνε τότε ο Έλληνας επίτροπος στη συνάντησή του με τους Ισπανούς ακροδεξιούς.

Η συνάντηση Σχοινά με τα στελέχη του VOX είχε προκαλέσει και τότε ισχυρές κύμα αντιδράσεων, με τον Κάρλες Πουτζδεμόν να καταθέτει σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, είχε επισημάνει: «Ο κύριος Σχοινάς είναι ένας ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος. Ένας σκληρά εργαζόμενος αντιπρόεδρος της Κομισιόν. Βρήκε ωστόσο χρόνο μέσα στο εξαντλητικό του πρόγραμμα εργασίας να συναντήσει τους ακροδεξιούς νοσταλγούς του Φράνκο για να συζητήσει μαζί τους το προσφυγικό και το προτεινόμενο #Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ. Η επιλογή του κ. Σχοινά να συναντήσει στελέχη της ευρωσκεπτικιστικής ακροδεξιάς και μάλιστα να φωτογραφηθεί μαζί τους είναι αποκαλυπτική της θέσης στην οποία έχει περιέλθει η ευρωπαϊκή ηγεσία στην προσπάθειά της να κρατήσει ζωντανό το αποτυχημένο Σύμφωνο, ψαρεύοντας συμμάχους στα θολά νερά της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς».

Διαβάστε επίσης:

Σάλος από την παρουσία του Μαργαρίτη Σχοινά σε φεστιβάλ της νεολαίας της ιταλικής ακροδεξιάς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter