Σβίγκου: Η πολιτική της κυβέρνησης «υποκινεί» τις αγροτικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις

Σβίγκου: Η πολιτική της κυβέρνησης «υποκινεί» τις αγροτικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις

«Τις αγροτικές κινητοποιήσεις τις υποκινεί η κυβέρνηση, όταν αδυνατεί να απαντήσει στα στοιχειώδη αιτήματα των αγροτών», ανέφερε η Ράνια Σβίγκου,  Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ATTICA.

Όπως είπε, «οι ανακοινώσεις του Κ. Μητσοτάκη δείχνουν την κυβερνητική αδιαφορία απέναντι στον αγροτικό κόσμο, ο οποίος δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα» και υπογράμμισε την «αδυναμία της κυβέρνησης να συζητήσει επί της ουσίας μαζί του». Στον αντίποδα, η Ράνια Σβίγκου αναφέρθηκε στις «πλήρως κοστολογημένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τους αγρότες, οι οποίες απαντούν με άρτιο τρόπο σε όλα όσα αντιμετωπίζουν εξαιτίας της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας», την ώρα που ο Κ. Μητσοτάκης τους απαντά ότι «πλέον δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα, λες και ζητάει κανένας παράλογα πράγματα».

Δείτε επίσης – Κασσελάκης: Ομιλία σήμερα στο Αναπτυξιακό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη (LIVE)

Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Σχετικά με το σχέδιο Μητσοτάκη να ιδρύσει ιδιωτικά πανεπιστήμια στη χώρα μας, η Ράνια Σβίγκου τόνισε ότι «η κυβέρνηση παίζει με τη νοημοσύνη μας, όταν αντιμετωπίζει την πανεπιστημιακή κοινότητα με ακραίους και συκοφαντικούς τρόπους, και δυσφημεί το δημόσιο πανεπιστήμιο». Υπογράμμισε ότι «ο Κ. Μητσοτάκης είχε το θράσος να αποκαλέσει τους φοιτητές ληστές, την ώρα που παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα, όταν θέλει να παρακάμψει το άρθρο 16». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «παίζει με το Σύνταγμα και με το δικαίωμα των παιδιών να σπουδάσουν σε ένα αξιοπρεπές, σύγχρονο, δημόσιο Πανεπιστήμιο». Τόνισε ότι χρειαζόμαστε «ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο το οποίο θα είναι επαρκώς χρηματοδοτούμενο, με υποδομές, προσωπικό, φοιτητικές Εστίες». Αλλά, «αντί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα υπαρκτά προβλήματα των πανεπιστημίων, αποκλείει 40.000 παιδιά από τις Σχολές με το τέχνασμα της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, και ταυτόχρονα λέει ότι «αν έχετε χρήματα, τότε θα μπορέσετε να σπουδάσετε». Γιατί το μόνο που την ενδιαφέρει «είναι να εξυπηρετήσει τα κολέγια και να κλείσει το μάτι σε συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα».

Επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Στη νέα περίοδο, θα κάνουμε πράξη την ανασυγκρότηση, την ανανέωση, την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», τόνισε η Ράνια Σβίγκου και συνέχισε λέγοντας ότι «αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συσπειρωμένος, ενωμένος, μαθαίνει από τα λάθη του παρελθόντος». Υπογράμμισε την «αναγκαιότητα να αποκτήσουμε ένα αφήγημα κάθε μέρα ολοένα και πιο πειστικό», αναφέροντας ως παράδειγμα τις «προτάσεις του κόμματος για τα αγροτικά, για τα δημόσια Πανεπιστήμια, για τη δημόσια υγεία». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «όλα αυτά συνθέτουν και θα συνθέσουν ενόψει και του Συνεδρίου μας ένα αφήγημα το οποίο θέλουμε να δώσει ξανά στο ΣΥΡΙΖΑ ένα πειστικό και συγκροτημένο πρόσωπο».

Στη συνέχεια, η Ράνια Σβίγκου αναφέρθηκε στην «εικόνα αναμονής από τον αριστερό κόσμο». Και τόνισε ότι «οφείλουμε να μην διαψεύσουμε τον προοδευτικό κόσμο, αλλά να εργαστούμε για να απαντήσουμε στις προσδοκίες του, με ένα λεπτομερές, ριζοσπαστικό και ρεαλιστικό σχέδιο». Γιατί, όπως υπογράμμισε, «αυτό που ζούμε είναι μια δυστοπία Μητσοτάκη, και πρέπει να δούμε φως στην άκρη του τούνελ».

Τέλος, σχετικά με τις ανακοινώσεις του Κ. Μητσοτάκη για τα F-35, η Ράνια Σβίγκου υπογράμμισε ότι «ακόμη δεν έχουμε δει ούτε τις λεπτομέρειες αυτής της συμφωνίας, ούτε τους όρους, ούτε το κόστος, ούτε τα χρονοδιαγράμματα». Επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για «μια άμυνα ισχυρή, η οποία θα διαφυλάσσει τα συμφέροντα της χώρας και την εδαφική της ακεραιότητα». Και, κατέληξε, αναφερόμενη στα εξοπλιστικά, ότι «θα πρέπει να είναι σε συμφωνία με τον προγραμματισμό και τις προτεραιότητες που βάζουν τα επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων, οι αγορές να είναι εντός των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας, με διαφάνεια, με στήριξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter