Σβίγκου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμος να αναλάβει ξανά  τις ιστορικές του ευθύνες»

Σβίγκου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμος να αναλάβει ξανά  τις ιστορικές του ευθύνες»

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα  Realnews και στον δημοσιογράφο Φοίβο Κλαυδιανό,  η Ράνια Σβίγκου, αναφέρει ότι: «οι προσεχείς εκλογές θα έχουν ένα και μόνο  ερώτημα: προοδευτική κυβέρνηση, που να εργάζεται για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή, για τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, για τις λαϊκές ανάγκες,  για δημόσια, δωρεάν και ποιοτική Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, ή μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που αντιμετωπίζει την παιδεία και την υγεία ως εμπόρευμα, περιστέλλει εργασιακά δικαιώματα, οδηγεί τους νέους στη μετανάστευση και μεγάλες μερίδες της κοινωνίας στη φτωχοποίηση»;

Η Ράνια Σβίγκου τονίζει  ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει πρόγραμμα και σχέδιο, είναι έτοιμος να αναλάβει ξανά τις ιστορικές του ευθύνες. Όχι απλώς για να διαχειριστεί λίγο καλύτερα το υπάρχον, αλλά για να  δοθούν κοινωνικά δίκαιες απαντήσεις,  σε όλα τα μεγάλα ζητήματα της εποχής, από την κλιματική κρίση μέχρι την αύξηση των ανισοτήτων, το προσφυγικό, την άνοδο των εθνικισμών, την περιστολή των δικαιωμάτων των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ, την  ειρηνική συνύπαρξη των λαών. Κάτι που μόνο μια αριστερή, προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να το κάνει».

Σχετικά με το ζήτημα της ακρίβειας και τις ευθύνες της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη, η Ράνια Σβίγκου αναφέρει ότι «στην Ισπανία και την Πορτογαλία, οι αντίστοιχες προοδευτικές κυβερνήσεις διαπραγματεύθηκαν με την ΕΕ, και υλοποίησαν φιλολαϊκά μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης». Αντίθετα, εδώ, «την ώρα που οι πολίτες κόβουν ακόμα κι από τα βασικά αγαθά για να πληρώσουν το ρεύμα, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα προστασίας των υπερκερδών των παρόχων ενέργειας. Έχουμε τον υψηλότερο πληθωρισμό στην Δυτική Ευρώπη, και μας λένε “ο τζάμπα πέθανε”. Οι τιμές των καυσίμων έχουν εκτοξευθεί, και ο κ. Γεωργιάδης απαντά στους απελπισμένους ανθρώπους που δεν μπορούν να μετακινηθούν ότι “εξαιρουμένων των φόρων” έχουμε τα φθηνότερα καύσιμα στην Ευρώπη»

Η Ράνια Σβίγκου υπενθυμίζει ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το περασμένο φθινόπωρο, όταν άρχισε να αυξάνεται δραματικά το ηλεκτρικό, έχει καταθέσει μια σειρά από προτάσεις και τροπολογίες για την ανακούφιση του κόσμου. Η κυβέρνηση τις απέρριψε, όπως δεν υιοθέτησε καν τις προτάσεις της Κομισιόν».

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, η Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι «την ώρα που ο πρόεδρος της Τουρκίας «προβάλλει διεκδικήσεις πέρα από κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη «δεν έχει συγκροτημένη, σαφή και συνεκτική στρατηγική, που να αξιοποιεί τις σχέσεις με τις ΗΠΑ και το ευρωπαϊκό πλαίσιο για να πιέσει την Τουρκία για επιστροφή σε έναν βιώσιμο διάλογο». Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αναφέρει η Ράνια Σβίγκου, παραμένει «προσηλωμένη στο δόγμα του «πιστού και πρόθυμου» σύμμαχου των ισχυρών», και «κινείται χωρίς πυξίδα και σχέδιο».

Σχολιάζοντας την εγγραφή δεκάδων χιλιάδων νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Ράνια Σβίγκου  αναφέρει ότι η κίνηση 110.000 ανθρώπων  «που ήρθαν να αγκαλιάσουν και να δυναμώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μας γεννά αισιοδοξία, αλλά μας δημιουργεί και αυξημένες ευθύνες. Πρέπει να οικοδομήσουμε μια νέα, αμφίδρομη σχέση των μελών με το κόμμα, όπου όλοι κι όλες, θα συμμετέχουν, θα διαβουλεύονται δημοκρατικά, θα ενημερώνονται, αλλά και θα αποφασίζουν για τα μεγάλα ζητήματα» Τέλος, σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να ριζώσει σε κάθε γειτονιά και χώρο εργασίας, σε κάθε συνδικάτο, αλλά και στα κινήματα για το περιβάλλον, τους ελεύθερους χώρους, τα κοινωνικά δικαιώματα, το προσφυγικό, τις ΛΟΑΤΚΙ διεκδικήσεις».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter