Σβίγκου: Ορόσημο η απεργία στις 9 Νοέμβρη – Να πλημμυρίσουν οι δρόμοι της χώρας

Σβίγκου: Ορόσημο η απεργία στις 9 Νοέμβρη – Να πλημμυρίσουν οι δρόμοι της χώρας

Στα καθήκοντα και στην οργανωτική ανασυγκρότηση του κομματικού μηχανισμού στο επόμενο διάστημα στο πλαίσιο του πολιτικού στόχου που έθεσε το τελευταίο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρθηκε στην τοποθέτησή της η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Ράνια Σβίγκου.

Μεταξύ άλλων η κ. Σβίγκου σημείωσε τα ακόλουθα:

«Βγήκαμε από ένα Συνέδριο πιο δυνατοί και πιο ώριμοι. Ο άμεσος στόχος που έθεσε το Συνέδριο είναι ο σχηματισμός μίας προοδευτικής κυβέρνησης και γι’ αυτό η δράση του κόμματος πρέπει να απλωθεί σε κάθε κύτταρο της κοινωνίας. Το ορόσημο της 15ης Μαίου αυξάνει τις δυνατότητες, τις προσδοκίες και τα καθήκοντα. Το κόμμα πρέπει να δυναμώσει με συχνές συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας και με ρόλο και λόγο για όλα τα στελέχη. Δεν έχουμε λεπτό για χάσιμο κανένας εφησυχασμός, καμία αναμονή και εσωστρέφεια. Δεν μας τρομάζουν τα ψέματα, τα fake news και οι δημοσκοπήσεις, τα έχουμε αντιμετωπίσει και στο παρελθόν». Υπογράμμισε την ανάγκη για παρέμβαση στους μαζικούς χώρους και στους συλλογικούς φορείς και στην ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα, ενώ υποστήριξε: «Η ΝΔ έχει υποστεί ραγδαία φθορά, τα κόμματα του προοδευτικού χώρου την έχουν απομονώσει, το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο έχει καταρρεύσει. Με ορόσημο την απεργία της 9ης Νοεμβρίου θα πρέπει να εντείνουμε την δράση μας, στόχος θα πρέπει να είναι να πλημμυρίσουν οι δρόμοι της χώρας με εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης». Σημείωσε ότι όσον αφορά την παρουσία στην κοινωνία «εμείς θα πρέπει να δουλέψουμε με μία συνολικά εναλλακτική προοπτική».

Πρώτο κόμμα στη νέα γενιά

Αναφέρθηκε ειδικά στη νεολαία λέγοντας: «Είμαστε πρώτο κόμμα στη νέα γενιά αλλά στην καθημερινότητα των οργανώσεών μας η παρουσία της νέας γενιάς είναι περιορισμένη» και προσέθεσε ότι θα πρέπει να ενταθεί η προσπάθεια με στοχευμένες καμπάνιες, αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, εστίαση στα προβλήματα των νέων και «κυρίως να επιμείνουμε στο οραματικό στοιχείο των παρεμβάσεών μας, ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός με αγώνα και κινητοποίηση».

Έκανε αναφορά στην υπόθεση του παιδοβιασμού λέγοντας: «Φανερώνουν τις παθογένειες της κοινωνίας και τις ελλείψεις σε πρόληψη και θεσμούς. Έχουν το θράσος τα κυβερνητικά στελέχη να κατηγορούν τους εργαζόμενους στις αποψιλωμένες κοινωνικές δομές κάτι που δείχνει την αναλγησία τους». Προανήγγειλε, δε, νέες δράσεις του κόμματος στο πεδίο της ενίσχυσης των κοινωνικών δικτύων και της προσφοράς αλληλεγγύης.

Όσον αφορά στα οργανωτικά ανέφερε: «Θα πρέπει να προσανατολιστούμε σε ένα διαφορετικό χαρακτήρα των συνεδριάσεων της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας. Οι συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας θα πρέπει να αφορούν συγκεκριμένα θέματα και να καταλήγουν σε συγκεκριμένες δράσεις». Ξεκαθάρισε ότι «μία από τις βασικές προτεραιότητες είναι η ενίσχυση της παρουσίας και της δράσης του ΣΥΡΙΖΑ στους χώρους δουλειάς και στο συνδικαλιστικό κίνημα». Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι «προχωράμε στη συγκρότηση και στην ενοποίηση των συνδικαλιστικών οργάνων».

Ακολούθως είπε ότι σταδιακά τα μέλη της ΚΕ θα έχουν συγκεκριμένη χρέωση. Η αρχή θα γίνει στην σημερινή συνεδρίαση που θα αποφασιστούν οι νέοι συντονιστές και αναπληρωτές των τομέων δράσης του κόμματος. «Τα τμήματα θα πρέπει να είναι συγκροτημένα και να παράγουν πρωτογενές υλικό και είναι απαραίτητη η διατμηματική συνεννόηση και η συνεννόηση με τα Ινστιτούτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ανήγγειλε τη συγκρότηση δύο νέων Επιτροπών την Επιτροπή Πολιτικής Ανάλυσης και Στρατηγικής με υπεύθυνο τον Στέφανο Τζουμάκα, και την Επιτροπή Θεωρίας και Επιμόρφωσης με υπεύθυνο τον Αριστείδη Μπαλτά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter