Σβήνουν τη χώρα

Σβήνουν τη χώρα

Οι σημερινές εκλογές θα δείξουν την οικονομική πορεία την οποία θα ακολουθήσει η χώρα τα επόμενα χρόνια. Τα προγράμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τελείως διαφορετικούς στόχους.

Αυτό του ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τον κόσμο της εργασίας, έχει τις μέριμνες ώστε να στραφούν πόροι προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω για παράδειγμα της επαναδιαπραγμάτευσης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τη χρηματοδότηση της έρευνας, την ενίσχυση των χρηματοδοτικών εργαλείων.

Η ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι βιώσιμη αν τα αποτελέσματά της δεν διαχέονται σε όλη την κοινωνία. Γι’ αυτό ενισχύει τα νοσοκομεία, τη δημόσια παιδεία, το κοινωνικό κράτος. Αυξάνει τον κατώτατο μισθό, επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, και ενισχύει τα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων.

Αντίθετα αυτό της Νέας Δημοκρατίας ακολουθεί τη συνταγή που μας οδήγησε στην κρίση του 2009 και στα μνημόνια που μείωσαν το ΑΕΠ της χώρας κατά 25%. Με αυξημένο πληθωρισμό, στρεβλό παραγωγικό μοντέλο και με το εμπορικό έλλειμμα να διευρύνεται συνεχώς αλλά και τις ανισότητες επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας οδηγεί στην καταστροφή.

Υποθηκεύει το μέλλον της και στέλνει χιλιάδες νέους στο εξωτερικό στην προσπάθειά τους να επιζήσουν.

Η χώρα ξεπουλιέται. Με τους κατοίκους της σε πορεία φτωχοποίησης, Κινέζοι και Ισραηλινοί αγοράζουν ότι ακίνητα βρουν. Με παροχές, κουπόνια και δελτία παντός καιρού δανειζόμενη δισεκατομμύρια η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να προσελκύσει ψηφοφόρους.

Οι ευρωπαίοι εταίροι μας ετοιμάζουν να επαναφέρουν το Σύμφωνο Σταθερότητας με  3% του ΑΕΠ δημοσιονομικό έλλειμμα και χρέος στο 60% του ΑΕΠ, αλλά η κυβέρνηση δεν αντιδρά.

Η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι συνταγή καταστροφής. Και ο ελληνικός λαός δεν θέλει να αυτοκτονήσει.

Το δημόσιο χρέος της κεντρικής κυβέρνησης αυξήθηκε από €356 δις το 2019 στα €400 δις το 2022.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter