Σωκράτης Φάμελλος: Η Νέα Δημοκρατία υιοθετεί λογικές ρεβανσισμού

Σωκράτης Φάμελλος: Η Νέα Δημοκρατία υιοθετεί λογικές ρεβανσισμού

«Η πρώτη επιλογή του νέου Προεδρείου της Βουλής για την άρση ασυλίας του τέως Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος. 

Αυτός είναι και ο λόγος που η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ολομέλεια για την ονομαστική ψηφοφορία άρσης ασυλίας του κυρίου Πολάκη» είπε ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Σωκράτης Φάμελλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Τοποθετήθηκε σχετικά με την επιλογή του Προεδρείου της Βουλής να προχωρήσει με συνοπτικές διαδικασίες, άμεσα στη συγκρότηση της Επιτροπής και να εισηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής μία υπόθεση που εμπίπτει στο νόμο περί ευθύνης Υπουργών, όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό της Εισαγγελίας στη Βουλή. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αποτελεί πολιτικό παράδοξο, να ξεκινάμε με μία παραβίαση του Συντάγματος, με ευθύνη μάλιστα του Προέδρου της Βουλής και της Επιτροπής Δεοντολογίας. Ενώ ο Παύλος Πολάκης ζητούσε να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη -ανοιχτή και διαφανής για τους πολίτες- διαδικασία στη Βουλή, μέσω προανακριτικής/εξεταστικής επιτροπής, η υπόθεση παραπέμπεται στην τακτική δικαιοσύνη. Εμείς θέλουμε όποιο πιθανό παράπτωμα σχετικά με τα περί συκοφαντικής δυσφήμισης των κυρίων Πουλή, Πρόεδρο του σωματείου εργαζόμενων ΚΕΕΛΠΝΟ και Στουρνάρα, Διοικητή της ΤτΕ και πρώην Υπουργό της ΝΔ, να μην «θαφτεί» σε κάποια δικαστική αίθουσα αλλά να εξεταστεί μέσα στη Βουλή».

Και συνέχισε λέγοντας: «Παρότι, ο Παύλος Πολάκης διεκδίκησε διαφάνεια και δημοσιότητα, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε να υιοθετήσει μία ρεβανσιστική τακτική. Πρόκειται για καθαρή πολιτική δίωξη εναντίον του τέως Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας που δυστυχώς μας θυμίζει την παλιά Δεξιά. Πρόκειται ακόμη, για μία απόπειρα σπίλωσής του καθότι, αποκάλυψε τα μεγάλα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ».

Ο Σωκράτης Φάμελλος εξέφρασε παράλληλα, την αντίθεση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις προβλέψεις του νόμου, έμπνευσης του κυρίου Ευάγγελου Βενιζέλου, περί ευθύνης Υπουργών, ο οποίος επιτρέπει την παραγραφή αδικημάτων. Ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παραμένει αντίθετος στις διατάξεις που επιτρέπουν την κάλυψη και παραγραφή αδικημάτων εκ μέρους των Υπουργών, καθώς και τη διασταλτική ερμηνεία των καθηκόντων τους. Η στάση αυτή αποτυπώνεται ξεκάθαρα και στην εισήγηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης, για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης Υπουργών.

Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προχώρησε τέλος, σε σχολιασμό του νομοσχεδίου μείωσης του ΕΝΦΙΑ. Υπογράμμισε ότι, η μετακίνηση της Νέας Δημοκρατίας από τη δική της πρόταση για οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ στην πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για διαβαθμισμένη μείωση, αποτελεί ξεκάθαρη υποχώρησή της, την οποία και χαιρέτισε. Τόνισε ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά τις δημοσιονομικές προβλέψεις των κυρίων Τσακαλώτου και Χουλιαράκη και διαψεύδει τις προεκλογικές προβλέψεις του κυρίου Στουρνάρα. Έθεσε τέλος, το ερώτημα γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε την πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σχετικά με την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των νησιών με λιγότερους από 1.000 κατοίκους, μία πρόταση που στηρίζει τη νησιωτικότητα και την περιφερειακή ανάπτυξη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter