Σώος επέστρεψε ο Έλληνας ναυτικός θύμα πειρατείας: «Μου φέρθηκαν καλά, γι’ αυτούς ήμουν το χρήμα» (Video)

Σώος επέστρεψε ο Έλληνας ναυτικός θύμα πειρατείας: «Μου φέρθηκαν καλά, γι’ αυτούς ήμουν το χρήμα» (Video)

Το βράδυ του Σαββάτου προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο 20χρονος ναυτικός που επί 40 ημέρες ήταν όμηρος πειρατών στο Τόγκο σε μια περιπέτεια που θα του μείνει αξέχαστη αλλά με αίσιο τέλος. 

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν με μεγάλη συγκίνηση τα μέλη της οικογένειάς του, με τη μητέρα του να του δίνει μια ελληνική σημαία.

Ο Έλληνας ναυτικός έφτασε στο αεροδρόμιο, συνοδευόμενος από τον αδερφό του. Τον υποδέχτηκαν οι γονείς του και η μικρή του αδερφή, κρατώντας λουλούδια. Δακρυσμένος αγκάλιασε τους γονείς του και η μητέρα του τον αγκάλιασε, κρατώντας την «γαλανόλευκη».

«Είμαι καλά τώρα, φοβήθηκα πολύ. Μου φέρθηκαν καλά, γιατί γι’ αυτούς ήμουν το χρήμα» είπε στις πρώτες του δηλώσεις.

Η οικογένεια αναχώρησε ήδη για το σπίτι τους στο Μεσολόγγι. Η μητέρα, σύμφωνα με πληροφορίες από το συγγενικό τους περιβάλλον, έχει βαθιά πίστη στον Θεό και πίστευε ότι θα αγκαλιάσει και πάλι το παιδί της.

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Δεκεμβρίου, πειρατές επιτέθηκαν και άρπαξαν τον νεαρό Έλληνα και τρεις ακόμη ναυτικούς από το δεξαμενόπλοιου Elka Aristotle στο Τόγκο, 66 ναυτικά μίλια νότια του πετρελαϊκού τερματικού σταθμού ανοικτά της νήσου Μπόνι.

Η απελευθέρωσή του ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter