«Σωσίας» του Κοντοζαμάνη στη Βουλή: «Η κυβέρνηση ήταν, είναι και θα είναι υπέρ της δημόσιας Υγείας»

«Σωσίας» του Κοντοζαμάνη στη Βουλή: «Η κυβέρνηση ήταν, είναι και θα είναι υπέρ της δημόσιας Υγείας»

Υπέρμαχος του δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος Υγείας παρουσιάστηκε στη Βουλή ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκαλώντας σύγχυση για το αν πρόκειται για τον ίδιο υφυπουργό που υπερθεμάτιζε μέχρι πρότινος για την ανάγκη υλοποίησης του σχεδίου του πρωθυπουργού αναφορικά με την εισχώρηση ιδιωτών στο ΕΣΥ.

«Η κυβέρνηση ήταν, είναι και θα είναι υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος Υγείας, όπου ο κάθε πολίτης της χώρας θα έχει ισότιμη πρόσβαση» είπε ο Β. Κοντοζαμάνης στη συνεδρίαση των συναρμόδιων Επιτροπών της Βουλής για την κύρωση μίας ακόμη Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. «Θα πρέπει επιτέλους η αντιπολίτευση να αντιληφθεί τη διαφορά ανάμεσα σε δημόσιο και κρατικό», ήταν η νουθεσία του υφυπουργού προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ κατέληξε λέγοντας: «Δεν αφήσαμε και δεν θα αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας ακάλυπτο».

Η μετατροπή, η δωρεά και το καρτέλ

Πρόκειται για τον υφυπουργό που υπερασπίστηκε μέχρις εσχάτων τη μετατροπή του νοσοκομείου Κομοτηνής σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, χρησιμοποιώντας ως «όχημα» τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Εκτός της μετατροπής του συγκεκριμένου νοσοκομείου, τον προηγούμενο Φεβρουάριο το υπουργείο Υγείας είχε ακυρώσει την προμήθεια και εγκατάσταση τεσσάρων μηχανημάτων κύκλοτρον για την παραγωγή ραδιοφαρμάκου για τα PET-CT που είχε συμφωνηθεί επί της προηγούμενης κυβέρνησης με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στα νοσοκομεία Κρήτης, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Λάρισας.

Για την ιστορία, ο Παύλος Πολάκης αποκάλεσε το γεγονός «εργαλειοποίηση της δωρεάς από την κυβέρνηση και χρησιμοποίησή της για να προωθηθεί ο σχεδιασμός των ΣΔΙΤ και η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ», συμπληρώνοντας ότι η ακύρωση της προμήθειας τεσσάρων κυκλοτρονίων δημιουργεί συνθήκες καρτέλ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter