«Σωσίβιο» στον «Μεγάλο Περίπατο» με τροπολογία Αμυρά μετά το μπλόκο του ΣτΕ

«Σωσίβιο» στον «Μεγάλο Περίπατο» με τροπολογία Αμυρά μετά το μπλόκο του ΣτΕ

Εκπρόθεσμη τροπολογία κατέθεσε στη Βουλή ο Γιώργος Αμυράς με σκοπό την παράταση των ρυθμίσεων που ακύρωσε το ΣτΕ για τον «Μεγάλο Περίπατο».

Το φιάσκο που επέφερε για τον «Μεγάλο Περίπατο η απόφαση του ΣτΕ» προσπαθεί να «μαζέψει» η πλειοψηφία με εκπρόθεσμη τροπολογία που κατέθεσε ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού και νυν της ΝΔ, Γ. Αμυράς.

Με την εν λόγω βουλευτική τροπολογία προτείνεται η παράταση ισχύος των προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων για τον «Μεγάλο Περίπατο» έως τις 28/2/2021 ασχέτως κι αν η σχετική ΚΥΑ που περιελάμβανε τα συγκεκριμένα μέτρα απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας λόγω έλλειψης εξουσιοδοτικού ερείσματος.

Συγκεκριμένα, το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάνθηκε ότι η κοινή υπουργική απόφαση που αφορά το «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας», η ισχύς της οποίας λήγει την 21η Νοεμβρίου 2020, «δεν ευρίσκει εξουσιοδοτικό έρεισμα» στις διατάξεις δυο σχετικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) και ως εκ τούτου πρέπει να ακυρωθεί.

Παρουσιάζοντας την τροπολογία του στην Βουλή, ο Γ. Αμυράς κάλεσε την κυβέρνηση να την υιοθετήσει και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να την υπερψηφίσουν προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες, στους Δήμους και στις Περιφέρειες να αποφασίζουν για την διατήρηση ή αύξηση των πεζόδρομων και των ποδηλατόδρομων.

Ωστόσο, ο βουλευτής της ΝΔ απέφυγε να διευκρινίσει γιατί αναλαμβάνει αυτήν την πρωτοβουλία την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε το μπλόκο του ΣτΕ στον «Μεγάλο Περίπατο» αλλά και ποιοι λόγοι τον οδηγούν να ζητήσει την παράταση μέτρων που λήγουν τέλη Δεκεμβρίου του 2020.

Να σημειωθεί ότι η βουλευτική τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο ενσωμάτωσης ευρωπαϊκής οδηγίας του υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στην Ολομέλεια.

Η τροπολογία:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/10/15/5f883a90825e6359e540dc92.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter