Σχεδιάζουν να χτυπήσουν και τις κατώτατες συντάξεις

Σχεδιάζουν να χτυπήσουν και τις κατώτατες συντάξεις

Την ώρα που όλη η Ελλάδα βρίσκεται σε καραντίνα από τον κορονοϊό τα νεοφιλελεύθερα παπαγαλάκια έπιασαν δουλειά: οι κ. Μητσοτάκης – Βρούτσης (δια της επιτροπής σοφών – Πισσαρίδη) εξήγγειλαν τη χαριστική βολή στις συντάξεις, οι οποίες μειώνονται κάτω από τα 850 ευρώ! 

Ετσι (κατά τους νεοφιλελεύθερους), κλείνει ένας κύκλος που άρχισε το 1990 από τον πατέρα Μητσοτάκη και ολοκληρώνεται σήμερα από τον υιό! Οι ισχυρισμοί Βρούτση ότι τάχα (στο πλαίσιο των αποφάσεων ΣτΕ) διόρθωσε τον προηγούμενο νόμο και πως στο εξής το ποσό των ανταποδοτικών συντάξεων ισοδυναμεί με τις καταβαλλόμενες εισφορές είναι ανυπόστατοι. Πρόκειται για μεγάλο ψέμα όπου η κοροϊδία είναι καταφανής. 

Ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα έγκειται στο ότι δεν θα μείνουν ανεπηρέαστες ούτε οι κατώτατες συντάξεις. Ας μην ξεχνάμε ότι το νομοσχέδιο Γιαννίτση στις αρχές της δεκαετίας του 2000, το οποίο λόγω των αντιδράσεων αποσύρθηκε, προέβλεπε μείωσή τους στα 192 ευρώ. 

Αυτό που προκύπτει από όλες τις κινήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τις προτάσεις της επιτροπής είναι ότι στόχος είναι οι κατώτατες συντάξεις και όλα τα σενάρια συνομολογούν ότι θα πέσουν στα 250 ευρώ! 

Ο Κώστας Νικολάου είναι συνταξιούχος τ. IKA – ETAM και μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter