Σχεδιάζουν το «σούπερ» οικολογικό πλοίο (Video)

Σχεδιάζουν το «σούπερ» οικολογικό πλοίο (Video)

Θα κινείται με ηλιακή ενέργεια και άλλες ανανεώσιμες πηγές με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. 

Mία γεύση από το πλοίο του μέλλοντος έδωσε η ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία NYK Group, αποκαλύπτοντας τα σχέδια της για ένα πλοίο με μηδενικές εκπομπές που ονομάζεται «NYK Super Eco Ship 2050».

Η ιδέα είναι μέρος του πλάνου της «Staying Ahead 2022» και ενσωματώνει τις πιο πρόσφατες πράσινες τεχνολογίες. Ο σχεδιασμός ταιριάζει απόλυτα με τις προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου κατά το ήμισυ έως το 2050.

Το «NYK Super Eco Ship 2050» έχει σχεδιαστεί ως πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων και φορτηγών, σε συνεργασία με την MTI και την Elomatic, μια εταιρεία μηχανικών και συμβούλων που εδρεύει στη Φινλανδία και στόχος της εταιρείας είναι να ταξιδεύει στις θάλασσες του κόσμου μέχρι το 2050.

Σύμφωνα με την NYK η ισχύς που απαιτείται για τη λειτουργία του πλοίου έχει μειωθεί κατά 70%, με την αναδιαμόρφωση του κύτους για τη μείωση της τριβής, τη μείωση του βάρους του σκάφους, την εισαγωγή κυψελών καυσίμου για ηλεκτρική πρόωση και την αξιοποίηση άλλων υψηλής απόδοσης μέσων πρόωσης.

Αντί για τα ορυκτά καύσιμα, το πλοίο θα τροφοδοτείται από ηλιακή ενέργεια και το υδρογόνο που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), οι οποίες οδηγούν σε μείωση του CO2 κατά 100% και συνεπώς σκάφη με μηδενικές εκπομπές.

Δείτε το βίντεο:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter