Ο Μητσοτάκης χτυπάει το ΠΑΣΟΚ με την ελπίδα να διασωθεί μετεκλογικά

Ο Μητσοτάκης χτυπάει το ΠΑΣΟΚ με την ελπίδα να διασωθεί μετεκλογικά

Το ουτοπικό της επαναφοράς του στόχου της αυτοδυναμίας ομολογεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο εκπρόσωπός του Άκης Σκέρτσος, καθώς εκτός των μετρήσεων που καθιστούν έναν τέτοιο στόχο ανεδαφικό, η στρατηγική της επίθεσης στο ΠΑΣΟΚ προδίδει τα σχέδια του απερχόμενου πρωθυπουργού που πασχίζει να καλύψει την πολιτική του απομόνωσή.

Στα πρότυπα των επιθέσεων που δέχεται από τον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ πως «δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη» κινείται η στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου την τελευταία εβδομάδα πριν τις κάλπες, με το Μέγαρο Μαξίμου να αντιγράφει επί της ουσίας τα πυρά που δέχεται από τη Χαριλάου Τρικούπη για να τα επιστρέψει, με πρόφαση όμως την νεκρανάσταση του στόχου της αυτοδυναμίας.

«Δυστυχώς, σε αντίθεση με άλλες στιγμές στη διαδρομή του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης έχει το βλέμμα στραμμένο στο παρελθόν και εκεί συναντιέται με τον κ. Τσίπρα. Είναι σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη είναι κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό πρέπει να το ξέρουν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Αν βγαίνουν οι αριθμοί, τότε μπορεί να δουν να επιστρέφει και με τη δική τους ψήφο ο κ. Τσίπρας “από το παράθυρο”» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε κυριακάτικη συνέντευξή του, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις που έκανε κατά τη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε την ίδια ημέρα στο Λαύριο.

Με τη στρατηγική του Κυρ. Μητσοτάκη έναντι του Ν. Ανδρουλάκη να έχει επικεντρωθεί στην «εμμονή» για την οποία κατηγορεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κατά του προσώπου του, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας προχωράει σε συνεχείς δηλώσεις διεμβολισμού των ψηφοφόρων των πράσινων, με την ελπίδα να εξασφαλίσει όσα εκλογικά οφέλη μπορεί λίγο πριν τις κάλπες.

«Γνωρίζουμε καλά πως με ένα σημαντικό μέρος  ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ βρεθήκαμε μαζί στα χρόνια του λαϊκισμού και της ευρωπαϊκής απομόνωσης της χώρας. Ότι μαζί κρατήσαμε την Ελλάδα και Μείναμε Ευρώπη. Όπως και μαζί, το 2019, ενωθήκαμε σε ένα μεγάλο ρεύμα που γύρισε σελίδα στη χώρα. Τα χρόνια που μεσολάβησαν έδειξαν ότι οι κοινοί στόχοι μπορούν να γίνουν πράξη από μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ανοιχτών οριζόντων που επιδιώκει την πρόοδο της χώρας. Όπως έδειξαν και λάθη που κάναμε εμείς και που πρώτη η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός αναγνώρισαν. Γι’ αυτό και απευθυνόμαστε  στους πολίτες που μπορεί να αισθάνονται κοντά στο ΠΑΣΟΚ, αλλά ενδιαφέρονται ταυτόχρονα για μια Ελλάδα ισχυρή με δυναμική οικονομία ασφάλεια στα σύνορα και πολιτική σταθερότητα» ανέλαβε τη Δευτέρα ο Άκης Σκέρτσος να «εξηγήσει» την επίθεση που έχει εξαπολύσει το Μοσχάτο κατά του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας συνεχώς για «ένα άλλο ΠΑΣΟΚ».

Φαινομενικά, ο στόχος δεν είναι άλλος από όσους «δεξιόστροφους» ψηφοφόρους έχουν απομείνει στο κόμμα του Ν. Ανδρουλάκη, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως πρόκειται για σχέδιο με βάσεις πραγματοποίησης. Αυτό συμβαίνει γιατί αρκετά από τα πράσινα στελέχη που έχουν το βλέμμα στον Κυρ. Μητσοτάκη έχουν «σκληρή βάση» ψηφοφόρων, γεγονός που δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί.

Την ίδια ώρα, δεν θα πρέπει κανείς να παραβλέπει πως η στρατηγική αυτή της επίθεσης του Κυρ. Μητσοτάκη είναι η μόνη οδός που μπορεί να ακολουθήσει, αφού οι «κόκκινες γραμμές» της Χαριλάου Τρικούπη -κυρίως- για εκ νέου διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών, αλλά και το πρόσωπο του πρωθυπουργού, δεν αφήνουν περιθώρια στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.

Όμως το ποντάρισμα του Κυρ. Μητσοτάκη στοχεύει και σε ένα ακόμα «διπλό κόλπο». Επί της ουσίας, η στόχευση του Κυρ. Μητσοτάκη είναι υπό την κάλυψη του «προεκλογικού λόγου» να πυροδοτήσει από το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής κιόλας ζήτημα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, ώστε έπειτα να αναλάβουν τα στελέχη εκείνα που είναι ευθυγραμμισμένα μαζί του, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Έτσι, στην περίπτωση που οι επιθέσεις του πέσουν στο κενό εκλογικά, θα έχει βάλει τις βάσεις της εσωστρέφειας στο τρίτο κόμμα με το βλέμμα στις δεύτερες εκλογές. Αλλά ακόμα και εάν πετύχει να πάρει τους τελευταίους δεξιόστροφους ψηφοφόρους, θα έχει καταφέρει μία… αυτοεκπληρούμενη προφητεία: ένα ΠΑΣΟΚ με μία κοινοβουλευτική ομάδα που πράγματι θα έχει το βλέμμα της στραμμένο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Θα έλεγε κανείς πως αυτή η αθέμιτη επίθεση του απερχόμενου πρωθυπουργού στα εσωτερικά του τρίτου κόμματος θα έπρεπε να έχει κάνει την ηγεσία του να βγει «στα κάγκελα». Το γεγονός και οι αιτίες που ο Ν. Ανδρουλάκης δεν το έχει κάνει ακόμα μένουν να ερμηνευτούν, πιθανότατα τη βραδιά των εκλογών. Την ίδια βραδιά, που σε περίπτωση που ο Κυρ. Μητσοτάκης βρεθεί κάτω από τον πήχη που έχει ορίσει για τον εαυτό του, θα έχει πέσει ο ίδιος στην παγίδα που έσκαβε για τους αντιπάλους του.

Διαβάστε επίσης:
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter