Σχέδιο οικονομικής ανακούφισης για χρόνια νοσούντες επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας

Σχέδιο οικονομικής ανακούφισης για χρόνια νοσούντες επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας

Το σχέδιο του υπουργείου Υγείας προκειμένου να θεσπιστεί αναλογική χρέωση των φαρμάκων για χρόνια νοσούντες ανέπτυξε ο Ανδρέας Ξανθός στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη χάραξη μακροπρόθεσμης εθνικής στρατηγικής για το φάρμακο.

Ο κ. Ξανθός ανέφερε πως η ιδέα του υπουργείου Υγείας είναι να μπουν κριτήρια τόσο εισοδηματικά όσο και επί τη βάσει των αναγκών ατόμων με χρόνιες νόσους τα οποία θα αποφέρουν την «αισθητή ελάφρυνση στο κόστος» του φαρμάκου. Μάλιστα, υποστήριξε πως έχει ξεκινήσει ο διάλογος με τις φαρμακοβιομηχανίες στην προσπάθεια να βρεθεί η ανάλογη φόρμουλα προκειμένου να μην υπάρχει δημοσιονομική επιβάρυνση. Κατά τις πληροφορίες, ένα από τα σενάρια που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας σε συνεννόηση με τις φαρμακοβιομηχανίες είναι η τροποποίηση της απόδοσης του rebate από τις φαρμακευτικές. «Σήμερα, βγαίνει 1,8 δισ. ευρώ από την τσέπη των ασθενών και 1,2 δισ. από τις φαρμακοβιομηχανίες» παρέθεσε ο υπουργός.

Ως προς τα πολύκροτα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, ο κ. Ξανθός υποστήριξε ότι «θα αποδοθεί δικαιοσύνη», συμπληρώνοντας ότι «οι πολιτικές ευθύνες είναι αυταπόδεικτες», ενώ ξεκαθάρισε ότι «το πολιτικό σχέδιο το πολιτικό σχέδιο εκποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας έχει κλείσει οριστικά». 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter