Σχέδιο υπονόμευσης της ΕΥΠ και του διοικητή της

Σχέδιο υπονόμευσης της ΕΥΠ και του διοικητή της

Σχέδιο υπονόμευσης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) και του_x000D_
διοικητή της Γιάννη Ρουμπάτη βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, σε πλήρη εξέλιξη. 

Ως ενορχηστρωτής αυτού εμφανίζεται καταδικασμένος πρώην πράκτορας και μια ισχυρή ομάδα, μέσα στην οποία βρίσκονται και πρώην συνδικαλιστικά στελέχη της υπηρεσίας, τα οποία επί δεκαετίες φέρονται να ξεκοκάλιζαν μυστικά κονδύλια ευρισκόμενα ακόμη και στην υπηρεσία επιχειρηματιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της συγκεκριμένης ομάδας που λειτουργεί επί χρόνια στις παρυφές της ΕΥΠ είναι η διασπορά συκοφαντικών δημοσιευμάτων για την υπηρεσία, τον διοικητή της και άλλα στελέχη της μέσω γνωστών κίτρινων φυλλάδων και εθνικιστικών blogs.

Εκτός του πρώην πράκτορα, πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια αποδόμησης του Γιάννη Ρουμπάτη και γενικότερης αποσταθεροποίησης της ΕΥΠ παίζει και φυγόδικος στη Δανία επιχειρηματίας ο οποίος κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει τις ελληνικές δικαστικές αρχές έχοντας καταδικαστεί για απάτη, με αποτέλεσμα να εκκρεμεί σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης. Ο συγκεκριμένος, έζησε για κάποια χρόνια στην Κωνσταντινούπολη, ακολούθως είχε επιστρέψει με πρωτοβουλία της ΕΥΠ στη χώρα μας και εν συνεχεία επέστρεψε στην Τουρκία. Ως αποτέλεσμα, αξιωματικοί της ΕΥΠ εμφανίζονται να έχουν εντοπίσει σχέσεις του ιδίου και της παραομάδας της ΕΥΠ με ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Το σχέδιο «Πυθία 1»

Ουσιαστικά, όπως εξηγούν καλά πληροφορημένες πηγές, η συγκεκριμένη παραομάδα που επί χρόνια λυμαίνεται την ΕΥΠ υπό τον κίνδυνο της οριστικής της εξάρθρωσης ξεκίνησε πόλεμο αποσταθεροποίησης. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως τις τελευταίες ημέρες επαναδημοσιεύονται και στοιχεία για το περιβόητο –πλην όμως παντελώς ψεύτικο– σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή υπό την κωδική ονομασία «Πυθία 1», το οποίο προ ετών είχε στήσει η ίδια ομάδα, διοχετεύοντάς το ταυτόχρονα στον Τύπο ώστε να πάρει διαστάσεις. Στόχος, όπως είχε αποκαλύψει το περιοδικό Hot Doc τέτοιες μέρες πριν από πέντε χρόνια, ήταν και πάλι το ροκάνισμα κρατικών κονδυλίων.

Κατά την έρευνα της διοίκησης της ΕΥΠ για όσα είχαν διαρρεύσει στον Τύπο προέκυψε πως πραγματικά είχε ενημερωθεί ο πρωθυπουργός για προσπάθεια δολοφονίας του, όπως και για διάφορες άλλες ενέργειες αποσταθεροποίησης, ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, το σχέδιο δεν ήταν τίποτε παραπάνω από συραμμένα γνωστά γεγονότα. Τα στοιχεία προέρχονταν από πηγή στην οποία αποδόθηκε το κωδικό όνομα Θ.Σ. 13 και η οποία, όπως είχε αποκαλύψει το Hot Doc, σε συνεργασία με την παραομάδα της ΕΥΠ συνέτασσε δελτία συλλέγοντας δεδομένα από ανοιχτές πηγές, χρησιμοποιώντας ως βοηθό ρωσικής καταγωγής φίλη της η οποία μετέφραζε περιεχόμενο από ρωσικές ιστοσελίδες το οποίο παραδιδόταν ως πληροφορίες στην ΕΥΠ.

Η δημοσίευση αυτών των ειδήσεων προσέδιδε στην πηγή αξιοπιστία, υπό τον μανδύα της οποίας εκείνη έδωσε και τις «πληροφορίες» για το σχέδιο «Πυθία 1». Τελικά δεν υπήρξε κανένα στοιχείο για την επιχείρηση δολοφονίας του Κ. Καραμανλή, αλλά πιθανή ζημία για το ελληνικό δημόσιο από το ξεκοκάλισμα μυστικών κονδυλίων, το μέγεθος της οποίας παραμένει άγνωστο.

Καταδικασμένος και εμπλεκόμενος σε άλλες ύποπτες υποθέσεις

Η συγκεκριμένη παραομάδα της ΕΥΠ βρίσκεται εδώ και καιρό στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης, με τον φερόμενο ως επικεφαλής της, ο οποίος αποτάχθηκε το 2010 έπειτα από περίπου 20 χρόνια στην υπηρεσία, να βαρύνεται με σειρά καταδικαστικών αποφάσεων. Πρόκειται για πρώην πρόεδρο των συνδικαλιστών της Κατεχάκη, ο οποίος μόλις πριν από τέσσερις μήνες καταδικάστηκε για κατασκοπεία, αφού στην κατοχή του είχαν βρεθεί περίπου 4.500 διαβαθμισμένα και άκρως απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ τα οποία, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, αφορούσαν την ασφάλεια του κράτους και η δημοσιοποίησή τους μπορούσε να βλάψει το δημόσιο συμφέρον, ενώ εμφανίζεται να υπεξήγαγε και απόρρητο έγγραφο το οποίο κρατούσε κλειδωμένο στο γραφείο του στην υπηρεσία.

Ο συγκεκριμένος πρώην πράκτορας έχει επίσης καταδικαστεί για παράνομη κατοχή ψυχομετρικών τεστ υπαλλήλων των μυστικών υπηρεσιών, δηλαδή προσωπικών δεδομένων, ενώ διώκεται για μία ακόμη υπόθεση: εμφανίζεται πίσω από τις πλαστές αποδείξεις της ΕΥΠ οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν από συγκεκριμένα ιστολόγια στο πλαίσιο απόπειρας αποδόμησης συγκεκριμένων προσώπων και εμφάνιζαν συνολικά 14 δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων και ο Κώστας Βαξεβάνης, ως έμμισθους της υπηρεσίας. Ταυτόχρονα, όπως έχει αποκαλύψει στο παρελθόν το περιοδικό Hot Doc, ο πρώην πράκτορας φέρεται να εμπλέκεται και σε υπόθεση προσπάθειας ενοχοποίησης (μέσω τοποθέτησης ναρκωτικών) βασικής μάρτυρα κατηγορίας σε υπόθεση στην οποία εμπλέκεται πρώην τραπεζίτης, την οποία επεδίωκε να καταστήσει αναξιόπιστη.

Ο ίδιος άλλωστε, ερευνάται από τη Δικαιοσύνη για το σχέδιο φυσικής εξόντωσης του Κ. Βαξεβάνη, αφού εμφανίζεται ως ενορχηστρωτής της εισβολής πέντε ατόμων στην οικία του το φθινόπωρο του 2012, η οποία αν και αρχικά υποβαθμίστηκε από την αστυνομία σε απόπειρα διάρρηξης, εντέλει οδήγησε σε διώξεις. Την ενέδρα είχε αποκαλύψει μάρτυρας η οποία συμμετείχε σε ομάδα που είχε αναλάβει την ηθική και βιολογική εξόντωση του δημοσιογράφου και τη συκοφάντηση άλλων «εχθρικών» προσώπων. Επρόκειτο για τη γυναίκα που, όπως αποδείχτηκε αργότερα μέσω επίσημης γραφολογικής εξέτασης στην οποία δέχθηκε να υποβληθεί, είχε πλαστογραφήσει τις αποδείξεις της ΕΥΠ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter