Σχεδόν έκπληκτoς ο Μητσοτάκης για τη στάση Ανδρουλάκη: «Έχει θέμα μαζί μου»

Σχεδόν έκπληκτoς ο Μητσοτάκης για τη στάση Ανδρουλάκη: «Έχει θέμα μαζί μου»

Στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Action24 και στους δημοσιογράφους Γιάννη Σαραντάκο και Βασίλη Τσεκούρα ο Κ. Μητσοτάκης επέλεξε να πει ότι η στάση που κρατά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι σαν να δίνει «την εντύπωση ότι έχει κάποιο προσωπικό θέμα» μαζί του.

Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι έχει διολισθήσει σε θέσεις που είναι κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ «κι έχουμε πολύ μεγάλες διαφορές», ενώ δεν είπε κουβέντα για τις υποκλοπές και την παρακολούθηση Ανδουλάκη.

Ολόκληρο το κομμάτι της συνέντευξης:

*Γιάννης Σαραντάκος:* Το τελευταίο διάστημα άκουσα και μια δήλωσή σας. Είπατε για τον κ. Ανδρουλάκη ότι είναι στο όριο της εμμονής με εσάς. Αυτό έχει και έναν προσωπικό τόνο. Θεωρείτε ότι οι γέφυρες με το ΠΑΣΟΚ έχουν κοπεί; Δεν υπάρχουν; Αν κάποιος έχει εμμονή με κάποιον άλλον είναι δύσκολο να μπορέσει να συνεννοηθεί.

*Κυριάκος Μητσοτάκης:* Η στάση του κ. Ανδρουλάκη είναι ανεξήγητη, διότι και σε μια ενδεχόμενη θεωρητικά κυβέρνηση συνεργασίας, πρωθυπουργός θα ήταν πάντα ο αρχηγός του πρώτου κόμματος. Έτσι γίνεται παντού στην Ευρώπη, έτσι προφανώς θα γινόταν και εδώ. Άρα η θέση «ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας», είναι παντελώς ακατανόητη. Πόσω μάλλον όταν δεν μας λέει και ο κ. Ανδρουλάκης ποιον θα είχε υπόψη του σε αυτό το θεωρητικό ενδεχόμενο.

Από εκεί και πέρα ναι, πολλές φορές ο κ. Ανδρουλάκης δίνει την εντύπωση ότι έχει κάποιου είδους προσωπικό θέμα μαζί μου. Εγώ ξέρετε δεν προσωποποιώ ποτέ τις διαφορές. Είμαι αρκετά χρόνια στην πολιτική να ξέρω ότι οι διαφορές μπορεί και πρέπει να είναι μόνο πολιτικές.

Αλλά μόνο έτσι μπορώ να εξηγήσω τη θέση του ότι ναι, θα μπορούσε να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία αλλά με άλλο πρωθυπουργό. Άρα το πρόβλημά του δεν είναι η Νέα Δημοκρατία αυτή καθ΄ εαυτή, είναι ο πρωθυπουργός.

Εγώ όμως, έχω μια άλλη άποψη. Εγώ έχω πρόβλημα με το ΠΑΣΟΚ, έχω πρόβλημα με τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ. Διότι το ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον επί ημερών του κ. Ανδρουλάκη, έχει διολισθήσει σε μια σειρά από θέσεις που προσωπικά, κατά την άποψή μου, το φέρνουν πολύ πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ, από ό,τι σε εμάς.

Όταν, ας πούμε, αρνείται να δεχτεί την αναθεώρηση του άρθρου 16 για να αποκτήσουμε, επιτέλους, μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Όταν αρνείται την έννοια της αξιολόγησης. Όταν φέρνει στην επιφάνεια το παλιό κακό συνδικαλιστικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ.

Με αυτό το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη έχουμε πολύ μεγάλες διαφορές. Μπορεί να συγκλίνουμε σε ορισμένα επίπεδα αλλά οι διαφορές μας είναι πολύ μεγαλύτερες από τις συγκλίσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter