Σχολεία: Ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώνει εβδομαδιαία τα κρούσματα – Πληροφορίες για 700 κρούσματα την πρώτη ημέρα

Σχολεία: Ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώνει εβδομαδιαία τα κρούσματα – Πληροφορίες για 700 κρούσματα την πρώτη ημέρα

Ως αρμοδιότητα του ΕΟΔΥ αντιμετωπίζει το υπουργείο Παιδείας την ανακοίνωση των κρουσμάτων στα σχολεία (εκπαιδευτικοί, μαθητές και προσωπικό).

Κάτι τέτοιο γινόταν και πέρυσι αφού το υπουργείο ανακοίνωνε μόνον τα σχολικά τμήματα που κλείνουν, κάτι που φέτος λόγω του 50% +1 απομακρύνει το σενάριο να βάλουν τμήματα ή σχολεία λουκέτο. Παράλληλα το υπουργείο Υγείας υποσχέθηκε πως θα αναπληρώνονται αμέσως οι εκπαιδευτικοί που θα νοσήσουν.

Η ίδια η κυβέρνηση πάντως μέσα από την καθημερινή ενημέρωση παραδέχεται πως πρόκειται να υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων ενώ εμμένουν πως με τα σημερινά δεδομένα, όπως το εμβόλιο και τα συνεχή τεστ το αποτέλεσμα δεν θα είναι απογοητευτικό.

Οι ίδιοι ωστόσο οι εκπαιδευτικοί, που σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση είναι κατά την πλειονότητά τους εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει (80% συν 10% αντίστοιχα) εκφράζουν τους φόβους πως θα βρεθούν σύντομα μπροστά σε άδειες αίθουσες με επισήμως ανοικτά τα σχολεία.

Τον ίδιο φόβο εκφράζουν και οι εκπαιδευτικοί στα νηπιαγωγεία που σημειώνουν πως εκεί δεν μπορεί να διατηρηθούν οι αποστάσεις και τα μικρά παιδιά δεν κάθονται σε θρανία.

Όσον αφορά τα πρώτα στοιχεία, όσες πληροφορίες δημοσιεύθηκαν δεν διαψεύσθηκαν.

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για συνολικά 700 κρούσματα στα σχολεία σε περίπου 400 τμήματα και με πάνω από ένα εκατομμύριο self ή rapid test.

Εξ αυτών τα 600 κρούσματα αφορούν – σύμφωνα με πληροφορίες- μαθητές και τα υπόλοιπα σε εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter