Σχολεία: Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 10 Ιανουαρίου

Σχολεία: Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 10 Ιανουαρίου
Φωτογραφία αρχείου

Την λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων λόγω κορονοϊού ζητούν οι εκπαιδευτικοί και προχωρούν σε στάση εργασίας την Δευτέρα 10/1 από τις 12.00 μέχρι τις 14.00. Οι εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν στις 13:30 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Στην ανακοίνωση της η ΟΛΜΕ επισημαίνει ότι η υπουργός Παιδείας ενώ οι εκπαιδευτικοί είχαν από τις 16 Δεκεμβρίου ζητήσει συνάντηση μαζί της, δεν τους απάντησε καν, παρά μόνο μετά την ανακοίνωση των μέτρων τους δέχθηκε για να εξυπηρετήσει το επικοινωνιακό της αφήγημα.

Η Νίκης Κεραμέως δεν έδειξε θετική ανταπόκριση στις προτάσεις που έθεσε η ΟΛΜΕ για την προστασία των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες σε αντίθεση με ότι ισχύει στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.

Συγκεκριμένα οι προτάσεις που δεν έγιναν δεκτές από την υπουργό Παιδείας είναι:

  • Αραίωση των πολυπληθών τμημάτων
  • Πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας
  • Δωρεάν rapid τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους με ευθύνη του ΕΟΔΥ
  • Προστασία των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες
  • Ιχνηλάτηση των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ
  • Την αποσυμφόρηση στα σχολικά λεωφορεία και γενικά στα ΜΜΜ, με τα οποία μετακινούνται δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες και – τη δωρεάν
  • Χορήγηση του απαραίτητου υγειονομικού υλικού (μάσκες υψηλής προστασίας και αντισηπτικά).

Η ΟΛΜΕ επισημαίνει ότι οι καθηγητές είναι οι τελευταίοι που επιθυμούν κλειστά σχολεία. Όμως, «οφείλουμενα εξασφαλίσουμε και την ασφαλή επαναλειτουργία τους με την λήψη όλων εκείνων των αναγκαίων μέτρων που θα εγγυούνται την προστασία της υγείας για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα».

Το Υπουργείο Παιδείας και η εμμονή της κ. Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων με τον τρόπο που έκλεισαν πριν τις διακοπές, τους καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους για ότι συμβεί από την ερχόμενη Δευτέρα, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter