Σχολεία: Πρώτο κουδούνι για το 2024 εν μέσω έξαρσης κορονοϊού, γρίπης και ιώσεων – Τι θα γίνει με τις απουσίες

Σχολεία: Πρώτο κουδούνι για το 2024 εν μέσω έξαρσης κορονοϊού, γρίπης και ιώσεων  – Τι θα γίνει με τις απουσίες

Εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές επιστέφουν τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου στις σχολικές αίθουσες. Το πρώτο κουδούνι για το 2024 θα χτυπήσει εν μέσω έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού, γρίπης και άλλων ιώσεων, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στους γονείς.

Η κατάσταση που επικρατεί με την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων και τους φόβους για περαιτέρω πρόβλημα αναμένεται να οδηγήσουν σε ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας και τους αρμόδιους φορείς.

Συγκεκριμένα, μέχρι την Παρασκευή οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς αναμένουν σχετικό έγγραφο από το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με το alfavita.gr, θα περιλαμβάνει επικαιροποίηση των οδηγιών για την Εποχική Γρίπη και τον Αντιγριπικό Εμβολιασμό.

Παράλληλα, αναμένεται να σταλεί νέα εγκύκλιος που θα αφορά τις απουσίες από τα μαθήματα των μαθητών και των μαθητριών.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη σχολική χρονιά, με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, καταχωρούνταν αλλά δεν συνυπολογίζονταν οι απουσίες έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονταν στην έξαρση του εποχικού επιδημικού ρεύματος της γρίπης με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής, από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο 2023.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊος, γρίπη και άλλες λοιμώξεις πιέζουν το ΕΣΥ – «Καμπανάκια» από τους ειδικούς (Video)

«Καμπανάκι» για την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού και γρίπης

Σημαντικότατη αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα κορονοϊού σε συνδυασμό με την έξαρση της γρίπης και των αναπνευστικών λοιμώξεων, προκαλώντας πίεση στο πολύπαθο ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα, λόγω κορονοϊού, το τελευταίο 24ωρο στα νοσοκομεία της χώρας έχουν καταγραφεί 172 νέες εισαγωγές, 72 εκ των οποίων στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, συνολικά οι νοσηλείες έχουν ελαφρώς υποχωρήσει στις 1.415, ενώ στην εντατική βρίσκονται 84 ασθενείς. Το ΝΙΜΤΣ παραχωρεί 50 κλίνες στο σύστημα υγείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ενώ οι ειδικοί καλούν σε χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και προτρέπουν να εμβολιαστούν όσοι είναι άνω των 60 και οι ευπαθείς ομάδες.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Εξαρση κρουσμάτων έως τέλος Ιανουαρίου – Ο ρόλος της υποπαραλλαγής JN.1

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter