Σχολεία: Τι απαντά η Κεραμέως για τις φήμες ότι θα κλείσουν μέσα στον Νοέμβριο λόγω κορονοϊού

Σχολεία: Τι απαντά η Κεραμέως για τις φήμες ότι θα κλείσουν μέσα στον Νοέμβριο λόγω κορονοϊού

Αλαλούμ έχει προκληθεί μετά την είδηση που κυκλοφόρησε πως στις 15 Νοεμβρίου η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κλείσει τα σχολεία λόγω της μεγάλης έξαρσης της πανδημίας.

Eδώ και λίγες ώρες κυκλοφορεί η πληροφορία ότι το υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται ένα σενάριο για κλείσιμο των σχολείων στις 15 Νοεμβρίου προκειμένου να ανακοπεί το μεγάλο κύμα διασποράς του κορονοϊού στα παιδιά. Ωστόσο, η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως διαψεύδει την είδηση και ξεκαθάρισε με ένα tweet ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση περί αναστολής της λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Όπως είπε κλειστά είναι έξι τμήματα στα πάνω από 80.000. Παράλληλα, το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό πληθυσμό μειώθηκε από 29% στο 25%.

 

Αλλά και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, διέψευσε την είδηση λέγοντας πως δεν πρόκειται να κλείσουν τα σχολεία όπως διέρρευσαν κάποιοι στα social media.

Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, δεσμεύτηκε το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1 πως θα δοθεί άμεσα λύση, ώστε η σχολική κάρτα των μαθητών που βεβαιώνει ότι έχουν υποβληθεί σε self test, να μπορεί να χρησιμοποιείται και σε κάθε άλλη δραστηριότητα των παιδιών, καθώς αυτή τη στιγμή πολλοί καταστηματάρχες δεν την κάνουν δεκτή. Υπενθυμίζεται ότι κάθε εβδομάδα, όταν οι μαθητές κάνουν τα self test για το σχολείο, το αποτέλεσμα καταχωρείται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr και «εκδίδεται» η σχολική κάρτα. Βάσει των όσων ισχύουν, τα ανεμβολίαστα παιδιά έως 18 ετών μπορούν να μπαίνουν σε εστιατόρια, καφέ και μαγαζιά με self test.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter