Συγγνώμη του Ροντ Στιούαρτ για βίντεο κλιπ με αναπαράσταση εκτέλεσης τζιχαντιστών

Συγγνώμη του Ροντ Στιούαρτ για βίντεο κλιπ με αναπαράσταση εκτέλεσης τζιχαντιστών

Ο Βρετανός ρόκερ Ροντ Στιούαρτ ζήτησε συγγνώμη σήμερα, επειδή εμφανίστηκε σε ένα βίντεο κλιπ να αναπαριστά μια εκτέλεση στην έρημο, όπως τη διαπράττουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, με τους επικριτές του να του καταλογίζουν ότι δεν σεβάστηκε τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο 72χρονος Στιούαρτ εμφανίστηκε στο βίντεο κλιπ που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της συζύγου στο Instagram να τραβάει με το δάκτυλό του μια γραμμή από τη μία πλευρά στην άλλη στο λαιμό ενός άνδρα ο οποίος έχει πέσει στα γόνατά του μπροστά από εκείνον. Το βίντεο γυρίστηκε ενόψει της συναυλίας που έδωσε στο Άμπου Ντάμπι.

Οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι το κλιπάκι θυμίζει τα προπαγανδιστικά βίντεο του Ισλαμικού Κράτους όπου καταγράφονται αποκεφαλισμοί ομήρων δυτικών χωρών.

Ο καλλιτέχνης ζήτησε συγγνώμη, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι ενέργειές του παρερμηνεύτηκαν κι ότι ο ίδιος αναπαρήγαγε φανταστικές σκηνές από δημοφιλή τηλεοπτικά σόου όπως το “Game of Thrones”.

«Όπως έγινε κατανοητό (η αναπαράσταση αυτή) παρερμηνεύτηκε και στέλνω τη βαθύτερη συγγνώμη μου σε όσους προσβλήθηκαν» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Δείτε το επίμαχο videoclip

_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter