Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο της δομής του Ελαιώνα (Photos)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο της δομής του Ελαιώνα (Photos)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη δομή του Ελαιώνα πραγματοποίησαν την Δευτέρα πρόσφυγες και μετανάστες, με την στήριξη της «Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ) ενάντια στη τελετή παράδοσης – παραλαβής από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στον Δήμο Αθηναίων, καταγγέλοντας τον βίαιο εκτοπισμό των προσφύγων και τη δημιουργία στρατοπέδων-γκέτο αντί ανοικτών δομών φιλοξενίας των προσφύγων.

«Η επιλογή του μαζικού εκτοπισμού των προσφύγων σε στρατόπεδα-γκέτο έξω από τις πόλεις είναι μια απάνθρωπη ρατσιστική πολιτική» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων η ΚΕΕΡΦΑ και ζητά την παράταση τού προγράμματος ΕΣΤΙΑ «εδώ και τώρα και την μετατροπή της δομής του Ελαιώνα σε χώρο για αξιοπρεπή κοινωνική και προσφυγική κατοικία για όλους τους άστεγους, ντόπιους, προσφυγες και μετανάστες».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ:

H εκκένωση της δομής προσφύγων του Ελαιώνα μαζί με την κατάργηση της δομής Ένταξης Προσφύγων, την κατάργηση του προγράμματος ΕΣΤΙΑ και ΗΛΙΟΣ αφήνουν την πόλη της Αθήνας χωρίς καμία δομής φιλοξενίας προσφύγων.

Η επιλογή του μαζικού εκτοπισμού των προσφύγων σε στρατόπεδα-γκέτο έξω από τις πόλεις είναι μια απάνθρωπη ρατσιστική πολιτική. Διακόπτει βίαια την ένταξη των προσφύγων μέσα στην κοινωνία, σταματά την φοίτηση των παιδιών στα σχολεία μέσα στις γειτονιές και εξαναγκάζει σε παραμονή σε στρατόπεδα μακριά από τις πόλεις. Οδηγεί τους πρόσφυγες και τις προσφύγισσες να παρατήσουν δουλειές που έχουν βρει για ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή.

Το ξήλωμα της δομής του Ελαιώνα και ο ξεσπιτωμός χιλιάδων προσφύγων με την πλήρη διακοπή των συμβολαίων σε σπίτια μέχρι το τέλος του 2022 δεν μπορούν να αποτελούν περιεχόμενο τελετών υπουργών και Δημάρχων.

Ζητάμε την παράταση τού προγράμματος ΕΣΤΙΑ εδώ και τώρα και την μετατροπή της δομής του Ελαιώνα σε χώρο για αξιοπρεπή κοινωνική και προσφυγική κατοικία για όλους τους άστεγους, ντόπιους, προσφυγες και μετανάστες.

Καλούμε σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη των εκπαιδευτικών της ΟΛΜΕ, ΔΟΕ,ΟΙΕΛΕ και της ΑΔΕΔΥ και στη συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12.00.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter